10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
DV
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04

10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma

Standartinė DV »

Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma

Standartinė Peckelis »

Tikrai verta. Atskiri dalykai kaip ir buvo girdėti, bet čia sudėta į daiktą. Va tik kiekiai nurodyti nevaikiški:) Mes, ko gero, mažiau naudojam... bent aš.
Vartotojo avataras
Alchemikas
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 2012-12-28, 10:29

Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma

Standartinė Alchemikas »

Užmušantis patarimas dėl dry-hopping kiekio - 1,5 oz/gal kas man išeina 12 g/Ltr, o tai yra 300g/25Ltr!!!! Pasiuskit!
Vartotojo avataras
DV
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04

Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma

Standartinė DV »

Dar turėkit raumeny, kad komerciniai bravorai cirkuliuoja apynius, dėl to išgauna daugiau iš mažesnio kiekio. Mums reikėtų dar padauginti.
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma

Standartinė Peckelis »

Dainiau, kilo dvi mintys. Viena - reik kokį APA taip va ir padaryt:) Bet gali būt per daug visko. Nes antra mintis - kai alaus kiekiai nedideli, o apyniai dideliame sąlytyje ant plokščio dugno, galgi įsavina aromatinius junginius geriau, nei per vamzdžius. Bet čia tik pamąstymas, susijęs su tuo, kad nelipa tokiu lygiu iš taurės tie apyniai komerciniuose, o gerai padarytas kokio kolegos APA tikrai šauniai užkvimpa:)
Vartotojo avataras
DV
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2011-12-07, 13:04

Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma

Standartinė DV »

Jei komerciniai necirkuliuotų apynių, jie tiesiog sukristų į konusinio fermenterio dugną, taigi jiems tai būtina. Bet kaip 'side effectą' jie gauna didesnę ekstrakciją.
Kitas momentas -- kolegos alų ragauji šviežią, o užsienio craftą -- įvairiai.
Aš tikrai nemanau, kad uncija galonui labai jau ekstravagantiškas kiekis DIPai.
Vartotojo avataras
Artis
Pranešimai: 336
Užsiregistravo: 2011-02-20, 12:03

Re: 10 Tips To Optimize Dry Hop Aroma

Standartinė Artis »

Geras straipsnis. Dėkui.
Dėl kiekių pritariu. Geriausius rezultatus pasiekdavau naudodamas tarp 150-200 g/20 L. Bet būtinai pabandysiu padvigubinti, ir kaip straipsnyje teigia per kelis kartus apyniuoti.
Manau, kad dry-hoppinti mažiau nei 50 g/ 20 L yra beprasmis reikalas ir apynių švaistymas. Aromato gausis labai nežymiai, turėsi jo gan stipriai ieškoti taurėje.
Bei nesuprantu, kai yra sakoma, kad aromato per daug :) Tas pats kaip teigti kad negerai kad alus turi per daug skonio ;)
ATSAKYTI