Grūdų rūšių maišymas salyklui
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Grūdų rūšių maišymas salyklui
Gal kas gali pasidalint savo patirtim maišant grūdus? Darausi receptą lageriui ir noriu dėt truputį miežiniu grūdų 10-15% bendro feermentuojamo kiekio. Noriu tik trupučio to balto alaus skonio/švelnumo, ar nebus per daug miežių?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Grūdų rūšių maišymas salyklui
Į baltą deda kviečius.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: Grūdų rūšių maišymas salyklui
beveik visi grūdai yra miežiai, kurie alui naudojami. Kaip jau minėjo, į baltą dedasi kviečiai, viena pagrindinių išimčių.
O pats maišymo principas paprastas: maišai ir žiūri kas gaunasi daug čia nepripasakosi.
Su kviečiais eksperimentavęs nesu, tai nieko patarti negaliu. O bendra patirtis tokia, kad iš pirmo karto sunkiai gausi tai ko tiksliai nori
O pats maišymo principas paprastas: maišai ir žiūri kas gaunasi daug čia nepripasakosi.
Su kviečiais eksperimentavęs nesu, tai nieko patarti negaliu. O bendra patirtis tokia, kad iš pirmo karto sunkiai gausi tai ko tiksliai nori
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Grūdų rūšių maišymas salyklui
Kažkaip nesueina galai tavo klausime...
Lageriui visada yra naudojami miežiai, ir ne 10-15%, o dažniausiai 100% miežių. Ar tu susimaišei ir vietoj "miežių" norėjai pasakyt "kviečių"?
Aš kartais dedu apie 10% kviečių į šviesius alus (sako padeda geresnei putai).
Aš manau tau tinkamiausias alaus stilius šiuo atveju būtų "Kölsch", jis yra pusiaukelėj tarp elio ir lagerio, bet gali kaip lagerį fermentuoti. Gali apie 20% kviečių dėti. (tavo minimas "Baltas" yra kvietinis, ir yra elis, o ne lageris).
Gali pasiskaityti apie Kölsch stilių ir peržiūrėti jau esamus receptus:
https://www.aludariuklubas.lt/katalogas ... /48-kolsch
Lageriui visada yra naudojami miežiai, ir ne 10-15%, o dažniausiai 100% miežių. Ar tu susimaišei ir vietoj "miežių" norėjai pasakyt "kviečių"?
Aš kartais dedu apie 10% kviečių į šviesius alus (sako padeda geresnei putai).
Aš manau tau tinkamiausias alaus stilius šiuo atveju būtų "Kölsch", jis yra pusiaukelėj tarp elio ir lagerio, bet gali kaip lagerį fermentuoti. Gali apie 20% kviečių dėti. (tavo minimas "Baltas" yra kvietinis, ir yra elis, o ne lageris).
Gali pasiskaityti apie Kölsch stilių ir peržiūrėti jau esamus receptus:
https://www.aludariuklubas.lt/katalogas ... /48-kolsch
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Re: Grūdų rūšių maišymas salyklui
jaja, ne taip surašiau. Noriu dėt biškį kviečių ir daug miežių. Bandysiu dėt 10% kviečių ir fermentuot su M54 mielėm.
-
- Pranešimai: 1
- Užsiregistravo: 2019-02-12, 17:11
Re: Grūdų rūšių maišymas salyklui
O tai į lagerį negalima net ir 10% kviečių dėl putos dėti?Krauzenas rašė:Kažkaip nesueina katilaitavo lausime...
Lageriui visada yra naudojami miežiai, ir ne 10-15%, o dažniausiai 100% miežių. Ar tu susimaišei ir vietoj "miežių" norėjai pasakyt "kviečių"?
Aš kartais dedu apie 10% kviečių į šviesius alus (sako padeda geresnei putai).
Aš manau tau tinkamiausias alaus stilius šiuo atveju būtų "Kölsch", jis yra pusiaukelėj tarp elio ir lagerio, bet gali kaip lagerį fermentuoti. Gali apie 20% kviečių dėti. (tavo minimas "Baltas" yra kvietinis, ir yra elis, o ne lageris).
Gali pasiskaityti apie Kölsch stilių ir peržiūrėti jau esamus receptus:
https://www.aludariuklubas.lt/katalogas ... /48-kolsch
Paskutinį kartą redagavo 1 koplius. Iš viso redaguota 2019 kartus.
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Grūdų rūšių maišymas salyklui
Galima kur nori ką nori dėti Tiesiog pagal oficialų stilių, tai lageriui kaip ir nepriklauso kviečiai - bet mes juk neįpareigoti tų stilių griežtai laikytis
Temos autoriui patiko kviečių skonis, dėl to jis norėjo dėti. O dėl putos, tai čia tik viena iš gudrybių, bet ne vienintelė - ir salinimas turi įtakos, ir gazavimo lygis, ir taurių ideali švara ir pan... Na, bet juk svarbiausia skonis, net jei ta puta ne per gražiausia
Temos autoriui patiko kviečių skonis, dėl to jis norėjo dėti. O dėl putos, tai čia tik viena iš gudrybių, bet ne vienintelė - ir salinimas turi įtakos, ir gazavimo lygis, ir taurių ideali švara ir pan... Na, bet juk svarbiausia skonis, net jei ta puta ne per gražiausia