Kokie variantai pakelti mentalo pH, nenaudojant Sodos ar Kreidos?
Noriu virti Doppelbock, ir pH niekaip nesigauna daugiau nei 5.3 (išbandžiau visas kombinacijas tiek su savo kietu vandeniu, tiek su RO+mineralais). Norėtųsi, kad mentalo pH šiam tamsiam alui būtų 5.5-5.6, bet kad tiek pakelti su kreida arba soda, Ca ir Na nežmoniškai išlipa už ribų.
pH sumažinimui niekada bėdų neturėjau, bet pirmą kartą reikia pakelt, ir nesigauna, katastrofiškai neišderinant mineralų profilio...
Blogiausiu atveju - kokios galimos "blogybės" darant 50EBC, 8% ABV lagerį su 5.3 mentalo pH?
pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na
Salinimo metu dėk tik šviesius salyklus. Skrudėsius dėk į salinimo galą, kad tik spalva ir skonis išsiplautų.
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na
Galvojau apie tokį variantą, bet ar nebus paskui silpnas skrudintų salyklų skonis?
EDIT:
Jo, užteko išimt tik degintą Chocolate 800ebc ir pH padidėjo per 0.3 - dėkui už patarimą!
Dėl degintų salyklų sudėjimo - kaip suprantu užtenka kokia 15 min iki salinimo pabaigos sudėti?
EDIT:
Jo, užteko išimt tik degintą Chocolate 800ebc ir pH padidėjo per 0.3 - dėkui už patarimą!
Dėl degintų salyklų sudėjimo - kaip suprantu užtenka kokia 15 min iki salinimo pabaigos sudėti?
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na
Degintuose nebėra ką salinti, 15min sočiai.
-
- Pranešimai: 116
- Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54
Re: pH pakėlimas neviršijant Ca ir Na
Prie to pačio.
Karameliniai irgi nesisalina? (Nuo 15 ebc)
Karameliniai irgi nesisalina? (Nuo 15 ebc)
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21