Kūčių stalas

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
Zydrius

Kūčių stalas

Standartinė Zydrius »

man užtektų kviečių su medum bei aguonom, silkės su grybais ir kūčiukų su kisielium spanguolių.

ką skanaus jūs valgot?

pasidalinkim.

Vartotojo avataras
null

Re: Kūčių stalas

Standartinė null »

pupos (šabalbonai) ir (arba) pyragėliai iš jų tešlos, kanapinė druska, spanguolių kisielius..

Vartotojo avataras
vidmantas

Standartinė vidmantas »

Mišrainė su kepta duona ir šebelkėm (šabalbonais), pagrinde žuvis visaip, ne lašišinė.

Vartotojo avataras
erstikis

Standartinė erstikis »

Mano žmona ir jos giminė neįsivaizduoja Kūčių be kūčiukų išmirkytų aguonų piene. Man tokios nesamonės neįkiši.

Vartotojo avataras
runce

Standartinė runce »

bulvės: keptos, virtos, bulvių salotos, bulvės su žuvim ir pan.

Vartotojo avataras
Dainius

Standartinė Dainius »

Aguonpienis ypatingai skanu! Kūčios ne kūčios be jojo, kaip ir miešimo - vandens su medum. O kur dar silkė su grybais, audytės, kepta žuvis, pupos, žirniai...

Bulves labai mėgstu, bet nepasigendu, mat tradiciškai vyrauja senoviniai valgiai, grūdinės kultūros. Bulvė palyginus neseniai pradėta vartoti.

Vartotojo avataras
GiN

Standartinė GiN »

ponasniekas, ar tu turėjai omeny pupas, ar pupeles (šabalbonus)? Šabalbonai, tai daržinės pupelės: http://www.augalai.info/darzine-pupele- ... garis.html
Mes tai ypatingų valgių nedarom, tik žiūrim, kad būtų ne mažiau 12 skirtingų. Žinoma, visada turime silkės ar kokios kitos žuvies ir kūčiukų. Visa kita - pagal nuotaiką :) Alkoholio beveik nevartojam, kartais išgeriam po mažą taurę raudono vyno. Užtad, kai ateina Kalėdos, tada jau - aleliuja! Galima ir aliuko išsitraukt kokio prabangesnio :)

ATSAKYTI