Gal kas iš patyrusių gali sumest Vilkmergės "Citra Apynių" receptą?

ATSAKYTI
Domaso

Gal kas iš patyrusių gali sumest Vilkmergės "Citra Apynių" receptą?

Standartinė Domaso »

Paragavau Vilkmergės "Citra Apynių" ir man visai patiko, norėčiau tokį išsivirt vasaros vartojimui. Bet kadangi esu naujokas, tai visiškai nenutuokiu kaip turėtų atrodyti receptas, tai kreipiuosi pagalbos į labiau patyrusius – gal kas numanot koks galėtų būt receptas ar gal patys kažką panašaus bandėt?

Gerai kad Vilkmergė rašo sudedamąsias dalis, tai bent kažkiek padės su receptu:

Stiprumas: 5,3% tūrio
Sausosios medžiagos: 13,1%
Brandinimo laikas: 28 d.
Sudedamosios dalys: Vanduo, miežių salyklas, kviečiai, apyniai
Salyklas: Šviesusis
Apyniai: Aromatiniai apyniai Citra, Kartieji apyniai Magnum

Iš anksto labai dėkingas! ;)
Domaso

Re: Gal kas iš patyrusių gali sumest Vilkmergės "Citra Apynių" receptą?

Standartinė Domaso »

Na tai jei pamatysi kada parduotuvėj, tai pagriebk skardinę paragavimui, pro savo "analizatorių" praleisi, gal receptą iššifruosi :) Aš tai sakau, kaip naujokas, tai visiškai nenutuokiu kokios galėtų būt proporcijos ir salyklai..
Domaso

Re: Gal kas iš patyrusių gali sumest Vilkmergės "Citra Apynių" receptą?

Standartinė Domaso »

Maistra rašė:Kažin ar pavyks perleist.. :) Virk kokį APA su Citra ir bus kelis kartus geresnis, nei kad tavo minėtas. APA galima sulietuvint, bet nesugadint, naudojant kokius 5% tamsaus karamelinio Best salyklo, to kur 150EBC, pavyzdžiui.
Aš manau tas Vilkmergės "Citra Apynių" ir yra praktiškai APA... Tai gal gali kokį patikrintą receptą rekomenduot?
Kriterijai: gana paprastas/ekonomiškas, gana lengvas/gaivus, kokių ~5% ABV, su Citra, ne per kartus - nu toks "žoliapjovės" stiliaus vasarai :D
ATSAKYTI