Apie lietuvišką alų

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
vidmantas

Apie lietuvišką alų

Standartinė vidmantas »

Ponsnieks papostino burbuliatoriuje apie: "Valmiermuiža - bravoras, kuriame verdamas brangiausias Latvijos alus" O lietuviai ar žino koks brangiausias alus verdamas Lietuvoje?

Aš tai neturiu žalio supratimo, įdomu būtų pakaštavoti. Išduokit paslaptį...

Vartotojo avataras
svyturys

Re: Apie lietuvišką alų

Standartinė svyturys »

Pirmiausia, kas šovė į mano darbo savaitės išstekentą galvą tai buvo Kupiškėnų šventinis ir 13 statinių :)

Vartotojo avataras
erstikis

Standartinė erstikis »

Pats brangiausiais mano pirktas alus buvo 1L Flip-Top butelis senojo vilniaus stiprus tamsus alus su prieskoniais 14% AVB. Tuomet kai atsirado kainavo apie 20Lt. Smalsumo vedamas nusipirkau šį alų ir nusivyliau. Ne dėl kainos ir skonio santykio, bet dėl kainos ir NESKONIO santykio. Net už dyką nebegerčiau tokio alaus.

Vartotojo avataras
null

Standartinė null »

Mano nuomone, į Lietuvoje brangiausio/prestiziškiausio alaus bravorą, galėtų pretenduoti Vasaknų dvaro bravoras. Dėja, jam trūksta kietesnio marketingo. O šiaip Lietuvoje, nematau bravoro ar alaus, kuris galėtų pretenduoti į "aukštesnį" lygį. Gal "Aukštaitijos bravorų" V.Boiko dar, ar Kupiškio alus....

Vartotojo avataras
Gytis

Standartinė Gytis »

Aš paklausiu kitaip: kokį alų turėtų virti toks bravoras? Taip pat yra ir pripažinimo klausimas. Kas tokį alų/bravorą pripažins tokiu? 96% lietuvių yra bandę tik šviesų, tamsų, kvietinį ir gyvą.

Vartotojo avataras
Dainius

Standartinė Dainius »

Kauno "Geros progos" 2 litrų apie 50 Lt kainuoja.

Jūs visi neteisūs - alus būna tik:

1. šviesus,

2. tamsus.

Bent jau pagal pardavėjus tai tikrai :)

Vartotojo avataras
svyturys

Standartinė svyturys »

Na žinok santykinai 13 statinių puslitris kainuoja apie 13+ LT, o geros progos 12lt traukia ;)

Vartotojo avataras
Artis

Standartinė Artis »

Prestižiskiausias nebūtinai turi būti brangiausias. Man šiuo metu labiausia prestižiskiausiai atrodo Gubernijos ART serijos Ekstra ir Kunigaikščių. Aptakių formų simpatiški 0.33 buteliukai, stilingos etiketės ir pavyzdingi alūs, gera kaina.

Vartotojo avataras
Gytis

Standartinė Gytis »

@Dainius

>Jūs visi neteisūs - alus būna tik:

1. šviesus,

2. tamsus.
Dainiau, ir tave jau sindikatas nupirko? Gyvas alus yra vienintelis vilties spindulėlis daugeliui mažųjų bravorų. O tu bandai jį nuneigti.

Vartotojo avataras
Dainius

Standartinė Dainius »

Jo, gyvent gi visiem reikia.

Gyti, atsipalaiduok biški, taigi juokauju :)))

Vartotojo avataras
Gytis

Standartinė Gytis »

Tokiais dalykais nejuokaujama :))

Vartotojo avataras
Dainius

Standartinė Dainius »

Kad jau prakalbom, tai reiks varyt "Geros progos" alaus nusipirkt, vis neprisiruošiu paragaut, o ir oras pats tas.

Dėl šviesių ir tamsių, tai bene vienintelis kriterijus, kuriuos apibūdina alų paprasti žmonės. Arba pardavėjai: nėra Rinkuškių tamsaus? Niekis, turim Ponoro kaimiško TAMSAUS, o koks skirtumas? :) tai aš jiem ir siūlau, atsivežkit ŠVIESAUS® ir TAMSAUS®, du kranai, ir pasiūla visiškai patenkinta :)

Vartotojo avataras
vidmantas

Standartinė vidmantas »

Kaip supratau didžiuotis turime kuom, bet išskirinio lyderio nėra. O prieš penketą metų vienareikšmiškai buvau už Švyturio EXTRA :D :D.

Vartotojo avataras
GiN

Standartinė GiN »

Prieš penketą metų EXTRA dar buvo geriamas ir mažųjų bravorų tokios pasiūlos kaip šiandien nebuvo. O prieš 10-15 metų EXTRA net buvo lietuviškas alus...

Vartotojo avataras
null

Standartinė null »

Kaip iš tos dainos....Kadaise buvau aš gražuolis arklys.... O šiaip brangiausias ir skaniausias yra naminis alus. Manau nieks neprieštaraus šiai nuomonei:)

Vartotojo avataras
goem

Standartinė goem »

seniau buvo laikai, dabar tik akimirkos....

Vartotojo avataras
vidmantas

Standartinė vidmantas »

Ragausiu Optima linija šventąją trejybę 4,2; 5,1; ir 8 apsisukimo. Nusiteikęs optimistiškai :) Savaitgalį ragavau Utenos naująjį "čekišką". A visai nieko, palyginus su kokiu mėlynu. Meniu dar buvo Kalnapilio Kaštonų, Tauro dvigubas ir po ilgos pauzės Švyturio naująjį 6%. Pastarąjį teko išpilti, nesu išpuikęs bet to jau perdaug. Kaštonų tai toks bliednokas ir niekuom neįsimintinas pasirodė. Tauro dvigubas tą vakarą sulindo smagiausiai, bet ne dvigubai. Nu ką, atkimšau 4,2%...

Vartotojo avataras
Regis

Standartinė Regis »

...ir tai buvo paskutinis Vidmanto įrašas... :D

Vartotojo avataras
vidmantas

Standartinė vidmantas »

toli gražu ne :D, dar ne šį kart :) Nėra jis toks blogas ir išpilti neteko kaip kad nutiko su Švyturiu. Nieko keisto, verda juk Gubernija o ne MAXIMA. Kaip jau minėjau buvau optimistiškai nusiteikęs tai visai smagiai pirmieji du sulindo. 8 ABV kiek sunkiau ir nelabai vykes, bet iš jo nelabai ko ir tikėjausi. Kas svarbiauisa nepajutau rūgšties kuria garsėja šviesus ŠU alai. Būtinai pabandysiu dar kartą. O savaitgaliui darysiu eksperimentą. Nuklijuosiu pigias Optima etiketes ir uždėsiu Kauno alaus. Degustatorius bus uošvis, kuris turi išankstinę nuomonę apie Optima linijos prekes.

Vartotojo avataras
zaltys

Standartinė zaltys »

Tu laimėsi, nesupras :D Visvien manau viskas eina iš tos pačios bačkos, po to vadyba prasideda...

Vartotojo avataras
Regis

Standartinė Regis »

Palaikau uošvį. Optima linija turi vienintelį reikalavimą "padaryk pigiausią prekę šioje kategorijoje". Tas pats galioja "Cento" ir panašiems "brand'ams".

Kaip alaus kokybė priklauso nuo žaliavų (kainos, kokybės, etc.) pajutau savo kailiu.

P.S. ŠUA gaminių kol kas nevalia alumi vadinti, kol neįrodyta kitaip.

Iki šiol manoma, kad jų rezultatas turėtų vadintis "alaus gėrimu" ;)

Vartotojo avataras
vidmantas

Standartinė vidmantas »

Patikėk, savo nuomonę apie tokius brendus irgi turiu ir tokių vengiu. Pabandžiau dėl sportinio intereso. Šiuo atveju kalba eina apie alaus kokybę išskiriant etiketes. Siūlau paragauti :) Stebuklų nesitikėk, tik palygink kainos ir skonio santykį tarp kokio engelmano utenos ar švyturio. Ir nebijok, yra gyvenimas ir po Optima linijos prisilietimo :) Pats tą įrodžiau :)

Vartotojo avataras
Dainius

Standartinė Dainius »

Žmonės! Kreipiuosi į jus. Kauno alus turi kvietinio!!!!!!!

Kreiptis alus.lt

Vartotojo avataras
darenkas

Standartinė darenkas »

siandien kaip tik nusipirkau :)

ATSAKYTI