Lambic?

ATSAKYTI
GiedriusRa
Pranešimai: 22
Užsiregistravo: 2015-07-04, 12:03

Lambic?

Standartinė GiedriusRa »

Sveiki kolegos, bendraminčiai. Užniežtėjo išvirt lambico ir paversti vėliau jį kriek arba cassis. Patirties virime turiu dar tik metus, bet nebijau eksperimentų ir nebijau nudegt. Kruopštumo/kantrybės į valias.... Noriu pagalbos iš aludarių, kurie yra virę lambic'a ir galėtu glaustai apibendrint salinimą/tekinimą/virimą/temperatūras, taip turim visi internetą ir galim susirast, bet norisi konkretumo.. Ačiū. :)
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Lambic?

Standartinė Lrytas1 »

Tema jau extra klasės, teks pradžiai skaityt pačiam :)
http://lmgtfy.com/?q=lambic+brewing+techniques
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Lambic?

Standartinė Peckelis »

Mano du centai - uogos turi būti užpilamos lambiku, kas reiškia lambiko darymą šiemet ir jo vertimą kriek`u, framboise ar kitu gėriu 2017 m. vasarą.
GiedriusRa
Pranešimai: 22
Užsiregistravo: 2015-07-04, 12:03

Re: Lambic?

Standartinė GiedriusRa »

Maistra - konkrečiau nesugalvojau :) :) :)
Peckelis - taip taip :) šita instrukcija aiški. Juk ir noriu kriek ar cassis, o ne vyšniu/serbentų alaus :)
GiedriusRa
Pranešimai: 22
Užsiregistravo: 2015-07-04, 12:03

Re: Lambic?

Standartinė GiedriusRa »

Dabar dėl mielių: užtektų tik palikt po vyšnaitę/obelaitę/vynuogaitę kol užsiveis gyvybė ar dar pasotint kažkuo komercišku?
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Lambic?

Standartinė Peckelis »

Galima visaip. Tik su tavo minėtu asortimentu gausis neaišku kas. Mieles galima gaudyti ir lietuviškas laukines, bet tai reikia daryti vėlai rudenį. Taip kad atsakymas - komercinės.
Vartotojo avataras
yvl
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2016-05-03, 17:59

Re: Lambic?

Standartinė yvl »

Peckeli, o kodėl geriau vėlyvą rudenį? Galvojau artimiausiom savaitėm pabandyt mielių nusiimt nuo žemuogių, kol jos nepernoko.
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Lambic?

Standartinė Lrytas1 »

Nes prie žemų temperatūrų mažiau aktyvus visoks nepageidaujamas mikro pasaulis. Wyeast darė tyrimus ko prigaudo Briuselio Lambik virėjai, tai rado ir lagerinių mielių :)
Vartotojo avataras
yvl
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: 2016-05-03, 17:59

Re: Lambic?

Standartinė yvl »

Aišku, ačiū. Paieškojau, internetai sako pienrūgštės bakterijos karštom vasarom per daug aktyvios. Na, pažvejot mielių ir bakterijų vien iš smalsumo niekas nedraudžia :)
TadasMad
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2016-05-03, 15:20

Re: Lambic?

Standartinė TadasMad »

Sour gerbėjai, reikia patarimo.
Radau rūsy stiklinę talpą (apie 25 litrai), planuoju įdarbinti savo pirmą lambiką. Su receptu kaip ir viskas aišku, bet kaip patartumėt daryti su mielėm (iš patirties)? Užsakiau WYEAST 5112 Brettanomyces Bruxellensis poką. Daug kur rašo, kad deda kartu su elio mielėm pradžioj ir mielių nutrientais.
Kaip patartumėt? Ar užteks vien weast mielių 20 litrų misos?
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Lambic?

Standartinė Peckelis »

Trumpas atsakymas - dedi neutralias elines mieles, sufermentuoji, nupili į butelį tipo antrinėn, supili savo Briukselensius ir metukams pamiršti. Nu gerai, pusmečiui.
TadasMad
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: 2016-05-03, 15:20

Re: Lambic?

Standartinė TadasMad »

Aiškuma dabar, dėkuj
ATSAKYTI