Stautas

ATSAKYTI
gargalas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12

Stautas

Standartinė gargalas »

Sveiki gyvi, reikia patarimo ir truputi aiškumo. Vyriau pirma tamsų alų, tai yra pagal gineso receptą. Verdant, kaip ir problemų nebuvo, tik salinant buvo keistenybė, tai yra pradžioje misa bėgo kisieliaus/aliejaus tirštumo, paskui suskystėjo. Ka tik paragavau, tai vėl gi gana tirštas skystis bėga iš krano ir skonis tik šiek tiek primena stauta, bet ir surūgusiu pavadint gana sunku. Kame problema gali būti ? Ar subuteliavus visgi pataps kažkuom panašių į stautą ?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Stautas

Standartinė Lrytas1 »

Pritrūkai bikarbonatų.
gargalas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12

Re: Stautas

Standartinė gargalas »

Bikorbonatų? Bikarbonatas : paaštrina apynių kartumą, suteikia alui raudoną spalvą, stabdo baltymų koaguliaciją. Vanduo netinkamas?
Vartotojo avataras
Peckelis
Pranešimai: 971
Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32

Re: Stautas

Standartinė Peckelis »

Vandens kietumas (supaprastintai) reikalingas atsverti degintų salyklų rūgštumą. Man kažkaip LRyto idėja dėl trūkumo neatsako, ko jis tirštas. Kas yra big problem. Tu daugiau papasakok. Įkelk receptą, gal kas matysis. Kaip viską darei, irgi išklok. Bo dabar - nulis info (beveik), tai tiek ir atsakymų
gargalas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12

Re: Stautas

Standartinė gargalas »

Receptas buvo visiškai identiškas, kuris yra įdėtas šitam tinklapi (Justo V įdėtas) niekas nebuvo keista. Tik degintas salyklas buvo parinktas toks - Carafa special II. Šiaip visas procesas ėjosi gana gerai, išlaikant temperatūras šiek tiek pagavo puodo dugną, nors buvo maišoma gana dažnai. Kita problema buvo tą, kad buvo sunku pradėti tekinimą, kadangi pradinė misa buvo gana tiršta, paskui kažkiek atsiskiedė. Vat čia ir kyla man klausimas kodėl jinai tokia tiršta galėjo būti? Gal dėl to, kad pradinį vandens kiekį parinkau 1\2, visu grūdų buvo apie 7kg, o vandens buvo 15 litrų. Beje fermentavosi kambario temperatūra svyravo tarp 16-20 laipsnių, negalėjo pakenkti?
Vartotojo avataras
GiN
Pranešimai: 723
Užsiregistravo: 2011-02-04, 19:58

Re: Stautas

Standartinė GiN »

gargalas rašė:Receptas buvo visiškai identiškas, kuris yra įdėtas šitam tinklapi (Justo V įdėtas) niekas nebuvo keista<...> Beje fermentavosi kambario temperatūra svyravo tarp 16-20 laipsnių, negalėjo pakenkti?
Kuriam puslapy įdėtas? Kiek ten Justo V receptų iš viso yra? Gal nuorodą galima būtų?

Temperatūra sutirštinti negalėjo.
gargalas
Pranešimai: 32
Užsiregistravo: 2016-04-24, 17:12

Re: Stautas

Standartinė gargalas »

AndriusK
Pranešimai: 116
Užsiregistravo: 2016-12-20, 22:54

Re: Stautas

Standartinė AndriusK »

O kuriuo metu sodą reikia dėti į verdamą alų?
Vartotojo avataras
Lrytas1
Pranešimai: 1149
Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21

Re: Stautas

Standartinė Lrytas1 »

Teoriškai betkada ištekinus, bet jei nori neišdildomų įspūdžių - dėk į verdanti :)
ATSAKYTI