Laba,
Būtų gerai rekomendacijų dėl salyklų pasirinkimo, gaminant Black IPA (iš praktikos). Kiek skaičiau, yra niuansų nemažai, kad nebūtų apyniuotas stautas ar porteris. Kažkur užmačiau (angliškuose forumuose), kad naudoja Carafa II (Carafa III) special salyklą, bet LTU tokio atrodo nėra. Kokie patarimai?
Black IPA ypatumai
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2016-05-03, 15:20
Re: Black IPA ypatumai
Aiškuma, dėkuj
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Black IPA ypatumai
Jei jau iš praktikos, tai Weyermann`o Chocolate Spelt salyklas. Su kitais turėjau nepatogumų, ypač su paprastais skrudintais miežiais. Carafa tik gražiai skamba, principe tai skirtingo skrudinimo lygio juodi salyklai. Tai tiek.
-
- Pranešimai: 9
- Užsiregistravo: 2016-05-03, 15:20
Re: Black IPA ypatumai
Vakar neiškenčiau ir paragavau po pusantros savaitės brandos blacky - puikus kvapas, puikus skonis, gal kiek per salstelėjės, bet aš dar tik mokausi
Ačiū už patarimus.
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... -black-ipa
Ačiū už patarimus.
https://www.aludariuklubas.lt/receptas/ ... -black-ipa