Sveiki,
pirmą kart bandžiau gaminti midų. Gaminau 10 litrų, pradinis tankis gavosi 1.089. Naudojau vyno mieles. Dvi savaites pupsėjo ir dabar pamatuoju tankį ir... 0.999, nu šiektiek mažiau už 1. Kas keisčiausia, kad uždarius vis dar pupsi. Tai vat dabar toks rugštus skystimėlis, medaus tik kvapas likęs.
Ką dabar, jūsų nuomone, reikėtų daryti. Perpilt, pridėt medaus ir nešt į rūsį? Palikt toliau rūgt kol pupsi? Ar pilt į klozetą?
Dėkui, Tomas
Midus
- Lrytas1
- Pranešimai: 1149
- Užsiregistravo: 2013-03-10, 23:21
Re: Midus
Palaikyk dar porą savaičių, tada atsargiai netašydamas perpilk ir palik kol nuskaidrės. Po kokio mėnesiuko nuskaidrės tada buteliuok. Beliks tik subrandinti metelius kitus. Sausas midus ne kiekvienam patinka, o midaus saldinimas jau kita tema.
-
- Pranešimai: 80
- Užsiregistravo: 2017-04-18, 12:03
Re: Midus
Nors nesu pats bandęs, bet turėtų toks produktas padėti:
https://medeja.lt/vyno-gamyba/konservuo ... s-sorbosol
aišku, jeigu nori tik natūraliomis priemonėmis saldinti, tai jau bus įdomiau
https://medeja.lt/vyno-gamyba/konservuo ... s-sorbosol
aišku, jeigu nori tik natūraliomis priemonėmis saldinti, tai jau bus įdomiau