Jeigu per 13 dienų kambario temp. nesufermentavo, tai daugiau ir nesufermentuos. Gal per karštai salinai, ar per daug karamelinio, bet jau nieko nepakeisi. Svarbiausia - jei skonis patinka, tai viskas ok, na ir kas kad silpnesnis.. Per saldus porteris, dar ne blogiausias variantas...
Galėtum dadėt cukraus, jei labai norėtum pastiprint, bet kad davest iki 5% stiprumo, tau ant 24 litrų alaus reikės dadėt apie 1,5kg cukraus, o su tiek cukraus sugadinsi skonį totaliai... Su 200g cukraus dakelsi iki 3-3.2%, kas iš to?
Tiesiog išpilsyk ir turėsi "ultra-lengvą desertinį" porterį, pavasariui visai tiks
tik 2,8 ABV...
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Pereiti į
- Forumo reikalai
- ↳ Forumo taisyklės
- ↳ Aludarių forumo pranešimai
- ↳ Diskusijos apie forumą
- Aludarių taurė 2021
- Skubiai reikia patarimo
- Naujokų klausimai
- Verdam alų
- ↳ Mielės
- ↳ Apyniai
- ↳ Salyklai
- ↳ Vanduo
- ↳ Alaus priedai
- ↳ Salinimas / Tekinimas / Virimas
- ↳ Fermentacija / Pilstymas / Brandinimas
- ↳ Alaus stiliai / receptai / receptų skaičiuoklės
- ↳ Alaus išvaizda, kvapai, skoniai, poskoniai ir kt.
- ↳ Infekcija/Dezinfekcija
- Techniniai dalykai: įranga, įrankiai, prietaisai
- Anekdotai, linksmybės, blevyzgos ir skundai
- Aludarių bendruomeniniai reikalai
- ↳ Aludarių asociacija "Atviras alus"
- ↳ Aludarių taurė
- ↳ Aludarių taurė 2020
- ↳ Aludarių Taurė 2019
- ↳ Aludarių taurė 2018
- ↳ Aludarių taurė 2017
- ↳ Aludarių taurė 2016
- ↳ Aludarių taurė 2015
- ↳ Aludarių taurė 2014
- ↳ Aludarių taurė 2013
- ↳ Atviro Alaus Taurė 2012
- ↳ Vilniaus aludarių klubas (VAK'as)
- ↳ Kauno aludariai
- ↳ Alaus brolija
- ↳ aludariuklubas.lt
- ↳ Visi kiti reginiai / reikalai
- Skelbimai
- ↳ Ieškau
- ↳ Siūlau
- ↳ Keičiu