Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Sidrininkas> Visiškas pajuokavimas - kažkiek norėčiau patikslinti. Sakai, kad "Sidras nera alus, rezultatai pasimato gerokai veliau". Bet anksčiau rašei, kad "Neturiu zalio supratimo apie procesus alaus gamyboje". Tai kaip čia yra? Matai, yra nemažai alų, kurių rezultatai pasimato taip po metų-pusantrų:)
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Peckeli, bet tokių alų (stilių), iš esmės tai nėra dauguma? Nepaisant to, kad bet koks teisingai išvirtas alus brandinimo metu tik gerėja. O darant net kokį nors paprastą eilinį pilsneriuką (ar alia "lietuvišką kaimišką") jei kažkas rimto nutiko (infekcija, stipriai per aukšta fermentacijos temperatūra) ar kažką ne taip padarei (netyčia kokių ingridientų ne tokių ar žymiai per daug pridėjai, kartinimo ir aromatinius apynius sumaišei, kaip man kažkada kartą buvo, ir pan.), gali nesunkiai suprast net ką tik išvirtos ir ataušintos misos paragavęs. Ir kitą kartą brandink nebrandinęs, bet jei virimas pravalas gavosi (net jei nėra infekcijos), jau tikrai gero alaus kaip minimum nebesitikėk...
O iš to, ką čia pasakojo Sidrininkas, aš suprasčiau, kad nepraėjus bent keliems brandinimo mėnesiams apskritai nėra prasmės net parintis ir "tikrinti kas gaunasi" kišant prie jo savo nagus...
O iš to, ką čia pasakojo Sidrininkas, aš suprasčiau, kad nepraėjus bent keliems brandinimo mėnesiams apskritai nėra prasmės net parintis ir "tikrinti kas gaunasi" kišant prie jo savo nagus...
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Antakalnieti> Neįsižeisk, bet nėra lengva aklam žmogui bandyti paaiškinti, kas tai yra spalvos. Pirma, postas ne Tamstos adresu, antra, tokiu stilių yra pakankamai daug, trečia, tik norėjau Sidrininkui su lengva ironija paaiškinti, kad alus, kaip toks, nėra paprastas gėralas ir niuansų turi debesį.
Pabaiga šypsenai: Kristus padarė stebuklą - vandenį pavertė vynu. Kodėl ne alumi? Todėl, kad vynu paprasčiau...
Pabaiga šypsenai: Kristus padarė stebuklą - vandenį pavertė vynu. Kodėl ne alumi? Todėl, kad vynu paprasčiau...
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Peckeli, aklam žmogui ĮMANOMA paaiškinti, kas yra spalvos. Tik esmė ta, kad jis, kuris niekada tų spalvų neturėjo galimybės matyti, tą paaiškinimą supras labai savaip. Tas pats ir su sidru/alumi ir susijusiais "atspalviais" - teorinių žinių iš interneto ir folkloro "kažkiek" ir praktikos "0" turintis pradinukas yra savotiškai "aklas". Bet jis dėl to nėra kaltas.
- Sidrininkas
- Pranešimai: 24
- Užsiregistravo: 2014-10-07, 21:37
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Peckeli, neisizeidziau nei kiek, bet juokiausi ilgai:))) Linksmiausia, kad kazko panasaus jau laukiau, nes cia lietuviskas forumas ir asmeniskumu pas jus daug. Tikriausiai tai zenklas, kad cia biski per daug leidau sau pasireiksti alaus sventoveje ir jau laikas vynioti meskeres. Be jokiu asmeniskumu paaiskinsiu kodel.
Nemegstu, kai mano zodzius iskraipo, nes nesuprantu kam viso to reikia. Pats nori man kazka su ironija paaiskinti apie tai ko as nesu sakes? Nu labai juokinga )) Ilgai studijavai mano rasliava ir tik tiek suradai? As nesu vakar gimes ir pakankamai gerai suprantu, kad alaus gamyboje yra labai daug niuansu. O kad jau pradejai gerimus skirstyti i geralus ir panasiai, tai mane i tokia beprasmiska diskusija itraukti nepavyks. Ne mano stilius sudievinti viena ar kita gerima. Ir siaip neturiu noro pasimatuoti pas ka ilgesnis.
Situacija kai paprasciausia fraze apie tai, kad sidras nera alus ir rezultatai pasimato gerokai veliau sukelia kazkokias negatyvias asociacijas ir keistas interpretacijas, labai apsunkina bet kokias ateities diskusijas.
Nieko neperku ir nieko neparduodu nei sidro, nei alaus gamintojams. Nieko neirodineju, alaus negaminu, o tiesiog labai daug domiuosi, gaminu ivairius sidrus ir auginu obelis. Draugu neieskau, bet jeigu galiu kazkuo pasidalinti - dalinuosi. Man nesunku. Gal kazkam mano info naudinga.
Jau dabar galite nevarzyti saves ir uzmetyti mane akmenimis, buteliais beigi kegais. Jums leidus, sia sidrine tema paskaitinesiu, bet stengsiuosi netrikdyti jusu didingu pamastymu sidro tema idant del savo bedieviskumo neprisiliesciau prie Didziojo Gerimo savo sidriniais pirstais. Atsakysiu tik i sau adresuotus klausimus. I panasias asmenines diskusijas leidausi pirma ir paskutini karta.
Sekmes visiems open minded aludariams
Nemegstu, kai mano zodzius iskraipo, nes nesuprantu kam viso to reikia. Pats nori man kazka su ironija paaiskinti apie tai ko as nesu sakes? Nu labai juokinga )) Ilgai studijavai mano rasliava ir tik tiek suradai? As nesu vakar gimes ir pakankamai gerai suprantu, kad alaus gamyboje yra labai daug niuansu. O kad jau pradejai gerimus skirstyti i geralus ir panasiai, tai mane i tokia beprasmiska diskusija itraukti nepavyks. Ne mano stilius sudievinti viena ar kita gerima. Ir siaip neturiu noro pasimatuoti pas ka ilgesnis.
Situacija kai paprasciausia fraze apie tai, kad sidras nera alus ir rezultatai pasimato gerokai veliau sukelia kazkokias negatyvias asociacijas ir keistas interpretacijas, labai apsunkina bet kokias ateities diskusijas.
Nieko neperku ir nieko neparduodu nei sidro, nei alaus gamintojams. Nieko neirodineju, alaus negaminu, o tiesiog labai daug domiuosi, gaminu ivairius sidrus ir auginu obelis. Draugu neieskau, bet jeigu galiu kazkuo pasidalinti - dalinuosi. Man nesunku. Gal kazkam mano info naudinga.
Jau dabar galite nevarzyti saves ir uzmetyti mane akmenimis, buteliais beigi kegais. Jums leidus, sia sidrine tema paskaitinesiu, bet stengsiuosi netrikdyti jusu didingu pamastymu sidro tema idant del savo bedieviskumo neprisiliesciau prie Didziojo Gerimo savo sidriniais pirstais. Atsakysiu tik i sau adresuotus klausimus. I panasias asmenines diskusijas leidausi pirma ir paskutini karta.
Sekmes visiems open minded aludariams
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Sidrininkas> Liūdna ir apmaudu, kad ne taip supratai ir per asmeniškai priėmei. Nuoširdžiai sakau. Mano tikslas buvo paskyti tą patį, ką pasakei ir tu - sidras ir alus yra ne tas pats, nors abu puikūs ir savęs verti produktai. Ir jokių negatyvumų anei šventovių. Manau, kad suprasi.
- vidmantas
- Pranešimai: 301
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 22:45
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Neturėk kitų dievų tik mane vieną. Va jums ir atsakymas. Ragutis su Dionisu rankom laužia per jūsų rašliavas
- Zaibys
- Pranešimai: 70
- Užsiregistravo: 2014-04-29, 21:39
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Del pasterizavimo:
Norisi sidro siek tiek gazuoto, taigi, kai islaikysiu ten koki pusmeti ir atliksiu bent kelis perpilstymus, nu zodziu kai jau bus panasu kad ivyko M/L magija, zadu supilstyt i butelius nu ir aisku idet po sauksteli cukraus naturaliam uzsigazavimui.
Bet va turejau nekokios patirties su paciomis sultimis (pasterizavau, butelius ploviau su dezinfekciniu tirpalu, bet vis tiek puse is ju virto bombomis ir ne tik isgasdino mano katina, bet ir vos nenunese man galvos). Tai galvoju, sidras gal irgi turi tam tikros per didelio uzsigazavimo rizikos - galbut reiketu pasterizuot.
Tai planas mazdaug toks, supilstyt i butelius, palaukt 3-4 dienas kad uzsigazuotu, tada sudet i dideli puoda ir palaikyt apie 30 minuciu prie kokiu 75-80 laipsniu, kas teoriskai turetu nuzudyt mieles.
Klausimai:
1. Ar kas nors esat dare ka nors panasaus, ir manot, kad toks pasterizavimo budas normalus, ir buteliai neissprogines bepasterizuojant?
2. Ar tokia pasterizacija labai nepagadins skonio?
3. Turiu itarima, kad i viena alaus partija irgi padauginau cukraus. Ar normalu sitaip pasterizuoti alu? Ar verciau pradaryti, nuleisti gaza, ir vel uzdaryti?
Norisi sidro siek tiek gazuoto, taigi, kai islaikysiu ten koki pusmeti ir atliksiu bent kelis perpilstymus, nu zodziu kai jau bus panasu kad ivyko M/L magija, zadu supilstyt i butelius nu ir aisku idet po sauksteli cukraus naturaliam uzsigazavimui.
Bet va turejau nekokios patirties su paciomis sultimis (pasterizavau, butelius ploviau su dezinfekciniu tirpalu, bet vis tiek puse is ju virto bombomis ir ne tik isgasdino mano katina, bet ir vos nenunese man galvos). Tai galvoju, sidras gal irgi turi tam tikros per didelio uzsigazavimo rizikos - galbut reiketu pasterizuot.
Tai planas mazdaug toks, supilstyt i butelius, palaukt 3-4 dienas kad uzsigazuotu, tada sudet i dideli puoda ir palaikyt apie 30 minuciu prie kokiu 75-80 laipsniu, kas teoriskai turetu nuzudyt mieles.
Klausimai:
1. Ar kas nors esat dare ka nors panasaus, ir manot, kad toks pasterizavimo budas normalus, ir buteliai neissprogines bepasterizuojant?
2. Ar tokia pasterizacija labai nepagadins skonio?
3. Turiu itarima, kad i viena alaus partija irgi padauginau cukraus. Ar normalu sitaip pasterizuoti alu? Ar verciau pradaryti, nuleisti gaza, ir vel uzdaryti?
- Sidrininkas
- Pranešimai: 24
- Užsiregistravo: 2014-10-07, 21:37
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Jeigu pilstysi i sampano butelius, 10-20g cukraus vienam litrui gerimo butelio nesusprogdins. 30g plonesnio stiklo butelius sprogdina. Isbandyta
Nenaudok balto cukraus, tik ruda.
Nepilstyk cukraus i butelius. Pasidaryk atitinkama kieki sirupo ir supilk i talpa. Taip tolygiau pasiskirsto.
Jeigu sidras yra gero (tau patinka) skonio pries saldinant gazavimui, jokios pasterizacijos nereikia. (butina salyga: viskas atliekama svarioje aplinkoje).
Jeigu saldinti reikia ne tik del gazo, bet ir del skonio, pasterizuok. Man asmeniskai pasterizacija nepatinka, nes dali aromatu prarandi.
Jeigu sidras yra du kartus nupiltas, pasaldinus uzsigazuos tik per kelis menesius. Jei pasterizuosi po keliu dienu, liks negazuotas. Mes papildomai dedame siek tiek mieliu, viska paliekame parai talpoje, tada ispilstome. Palaikius 20C temperaturoje uz 2 savaiciu buna uzsigazaves.
Nenaudok balto cukraus, tik ruda.
Nepilstyk cukraus i butelius. Pasidaryk atitinkama kieki sirupo ir supilk i talpa. Taip tolygiau pasiskirsto.
Jeigu sidras yra gero (tau patinka) skonio pries saldinant gazavimui, jokios pasterizacijos nereikia. (butina salyga: viskas atliekama svarioje aplinkoje).
Jeigu saldinti reikia ne tik del gazo, bet ir del skonio, pasterizuok. Man asmeniskai pasterizacija nepatinka, nes dali aromatu prarandi.
Jeigu sidras yra du kartus nupiltas, pasaldinus uzsigazuos tik per kelis menesius. Jei pasterizuosi po keliu dienu, liks negazuotas. Mes papildomai dedame siek tiek mieliu, viska paliekame parai talpoje, tada ispilstome. Palaikius 20C temperaturoje uz 2 savaiciu buna uzsigazaves.
- Zaibys
- Pranešimai: 70
- Užsiregistravo: 2014-04-29, 21:39
- Atsigaves
- Pranešimai: 85
- Užsiregistravo: 2014-01-28, 21:15
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Na buvo ir pas mane mintis pasterizuoti butelius su uzgazuotu sidru, bet greit fantazija atsoko, nepaisant kad yra filmuku youtube kaip tai daro. Namu salygomis tai daryti labai nepatartina, nes procesas nera kontroluojamas. Visu pirma nezinai ar tavo buteliai tikrai geros kokybes, po keliu naudojimu gali atsirasti mikro itrukimu ir pan, plius nezinai kas butelio viduje darosi, koks slegis is tikruju. Gali eile metu daryti ta procedura bet uzteks vieno karto ir busi be akies. Geriau naudok nefermentuojamus saldiklius.
- AntaKalnietis
- Pranešimai: 746
- Užsiregistravo: 2013-11-08, 04:00
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Sidrininke, o jei dėt po kokius 10 g litrui rudo cukraus (https://www.barbora.lt/Pages/Search/Pro ... lId=141184) ir pilstyt į litrinius alaus (flip-top) butelius (http://www.aluteksas.lt/com-virtuemart- ... ciu-detail) be pasterizavimo, tada dar bent porą mėnesių palaikyt, ar yra realu, kad buteliai nesusproginės ir kad sidras bent vidutiniškai užsigazuos?
- goem
- Pranešimai: 91
- Užsiregistravo: 2011-02-07, 17:57
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
suvalgys cukrus sidra ir liks tusti buteliai...
- Zaibys
- Pranešimai: 70
- Užsiregistravo: 2014-04-29, 21:39
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Patikrinau viena partija sidro siandien. Vietoj geltono jis pasirode besas drumzlinai zalias!
Skonis toks gal visai ir neblogas, turint omeny kad dar reiktu laikyt ji bent pusmeti
Bet kodel zalias? Chardonnay mieles? Moliugu sultys? Obuoliu sultys?
Siaip saldytuve palikes buvau tu obuoliu sulciu stikline, skiestu su vandeniu, tai irgi pazaliavo...
Bet manau kad pilt lauk dar anksti.
Skonis toks gal visai ir neblogas, turint omeny kad dar reiktu laikyt ji bent pusmeti
Bet kodel zalias? Chardonnay mieles? Moliugu sultys? Obuoliu sultys?
Siaip saldytuve palikes buvau tu obuoliu sulciu stikline, skiestu su vandeniu, tai irgi pazaliavo...
Bet manau kad pilt lauk dar anksti.
- sarunas.sarunas
- Pranešimai: 20
- Užsiregistravo: 2014-09-29, 12:30
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Zaibys> bus įdomu sužinot, kodėl žalia spalva. Aš tokią skaidrią visai norėčiau išgaut natūraliais būdais.
- Zaibys
- Pranešimai: 70
- Užsiregistravo: 2014-04-29, 21:39
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Speju kad del obuoliu rusies.
Siaip vakar visai patiko ta vyneli gurksnot, prisivarvinau is kranelio dar stiklinaite - bet ten buvo jau nebe toks zalias, labiau jau geltonas. Ziuresim kaip ten bus toliau.
Siaip vakar visai patiko ta vyneli gurksnot, prisivarvinau is kranelio dar stiklinaite - bet ten buvo jau nebe toks zalias, labiau jau geltonas. Ziuresim kaip ten bus toliau.
- Sidras
- Pranešimai: 36
- Užsiregistravo: 2012-08-20, 15:51
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Sveiki visiems,
@Zaibys - aludariai daug kur naudoja varį (ar jo lydinius) gamybos procese: fitingai, gyvatukai ir pan. Žalia spalva sidre atsiranda dėl jo saveikos su variu. Taigi, gal būt kažkuriame etape tai ir atsitiko. Kito paaiškinimo nelabai žinau, nebent mikrobiologinis užterštumas - dumbliai (kas labai mažai tikėtina)
Pagarbiai.
@Zaibys - aludariai daug kur naudoja varį (ar jo lydinius) gamybos procese: fitingai, gyvatukai ir pan. Žalia spalva sidre atsiranda dėl jo saveikos su variu. Taigi, gal būt kažkuriame etape tai ir atsitiko. Kito paaiškinimo nelabai žinau, nebent mikrobiologinis užterštumas - dumbliai (kas labai mažai tikėtina)
Pagarbiai.
- Zaibys
- Pranešimai: 70
- Užsiregistravo: 2014-04-29, 21:39
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Perpylinejau siandien, tai vis delto visas jis pasidares zalias. Vario nebuvo cia naudota, nebent galejo but panaudota spaudimo procese (pirkau svieziai spaustas sultis bet spaudime nedalyvavau).
Nuotrauka: http://www.atvirasalus.lt/recipe_images ... 049195.jpg
Skonis geras, jokiu infekciju nesijaucia.
Edit: perpylus is pirmines i antrine, viskas paaiskejo. Visko priezastis matomai yra zalios chardonnay mieles. Dugne radau grazu zaliu mieliu sluoksni.
Nuotrauka: http://www.atvirasalus.lt/recipe_images ... 049195.jpg
Skonis geras, jokiu infekciju nesijaucia.
Edit: perpylus is pirmines i antrine, viskas paaiskejo. Visko priezastis matomai yra zalios chardonnay mieles. Dugne radau grazu zaliu mieliu sluoksni.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Nemanau, kad kaltos mielės. Negadink priežasties-pasekmės ryšio. Visos, bent man žinomos, mielės yra balkšvai pilkšvai šviesios. O kad jos žalios, tai ne nudažė, o nusidažė...
- Zaibys
- Pranešimai: 70
- Užsiregistravo: 2014-04-29, 21:39
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Nu tada obelynas ant vario klodu auga, ne kitaip
- Sidrininkas
- Pranešimai: 24
- Užsiregistravo: 2014-10-07, 21:37
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Zaibys, idomi spalva, dar tokios nemaciau Bet kuriuo atveju mieles cia ne prie ko. Spaudyklose varis taip pat nenaudojamas. Rasei, kad dejai moliugu sulciu. Niekada neteko tokio sulciu misinio bandyti. Gal cia del moliugu?
Atsigaves, nefermentuojami saldikliai daznai suteikia nemalonu prieskoni. Ypac kai ilgiau pastovi. Jeigu labai norisi saldaus ir naturaliai gazuoto sidro, as rinkciausi pasterizavima. Sampano butelis ir teisingas cukraus kiekis jokio pavojaus nekelia. Jeigu labai norisi absoliutaus tikslumo, pasigooglinus galima rasti slegio skaiciuokles.
Atsigaves, nefermentuojami saldikliai daznai suteikia nemalonu prieskoni. Ypac kai ilgiau pastovi. Jeigu labai norisi saldaus ir naturaliai gazuoto sidro, as rinkciausi pasterizavima. Sampano butelis ir teisingas cukraus kiekis jokio pavojaus nekelia. Jeigu labai norisi absoliutaus tikslumo, pasigooglinus galima rasti slegio skaiciuokles.
- Atsigaves
- Pranešimai: 85
- Užsiregistravo: 2014-01-28, 21:15
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Sidrininkas, as tik sakau kad tikimybe buteliui neatlaikyti yra vistiek, kaip tu neskaiciuotum nes ne tik nuo cukraus kiekio tai priklauso.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
O nuo ko dar priklauso, laikys ar nelaikys buteliai. Vis galvojau, kad nuo cukraus...
- Atsigaves
- Pranešimai: 85
- Užsiregistravo: 2014-01-28, 21:15
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Tai matyt nelabai galvojai. Jau rasiau truputi auksciau. Plius dar cukrus cukrui nelygus, nors dauguma gali irodineti kad cukrus yra cukrus.
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Kažkiek galvojau:) Kaip siūlai išvengti tikimybės, kad butelis turės mikroįtrūkimų? O cukrus yra cukrus, jei kalbame apie sacharozę (paklaida gali būti tik dėl priemaišų kiekio). Jei naudojame kitus cukrus, yra perskaičiavimo koeficientai.
- Atsigaves
- Pranešimai: 85
- Užsiregistravo: 2014-01-28, 21:15
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Paprastai, pasterizuoji, o jei netycia kuris sprogsta, pasalini is gamybos ir vaziuoji akiu protezo. Apie tai ir kalbu kad isvengti tikimybes nepavyks kitaip nei bandymo metu. As kaip ir sakiau pasikortosiu, tikimybe susizeisti islieka. As tokiu atveju kazkokia dezute pasterizavimo sutverciau, su kontruoliojamu pakaitinimu per atstuma
O del cukraus, na paimk kaip pvz Panevezio ir koki kita cukru, Mariampoles. Nereikia nei prietaisu pasakyti kad Panevezio cukrus geresnis (saldesnis).
O del cukraus, na paimk kaip pvz Panevezio ir koki kita cukru, Mariampoles. Nereikia nei prietaisu pasakyti kad Panevezio cukrus geresnis (saldesnis).
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Matai, kiek naujienų. Nu, reiks atsargiau šildyti...
O tai koks prietaisas gali nustatyti, kuris cukrus geresnis(saldesnis)?
O tai koks prietaisas gali nustatyti, kuris cukrus geresnis(saldesnis)?
- Atsigaves
- Pranešimai: 85
- Užsiregistravo: 2014-01-28, 21:15
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Nu tai vesk logikos gija tolin, ir rasi atsakyma. Gal su hydrometru/refraktometru...
- Peckelis
- Pranešimai: 971
- Užsiregistravo: 2013-01-12, 10:32
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
Labai gerai. Kad jau taip kalba pasisuko, gal padaryk eksperimentą. Paimk litrą vandens, ištirpink 100 gr. vieno (Marijampolės) cukraus. Padaryk tą patį su Panevėžio cukrumi. Pamatuok abiejų OG. Jei rasi skirtumą, garsiai ištransliuok.
- Atsigaves
- Pranešimai: 85
- Užsiregistravo: 2014-01-28, 21:15
Re: Šiemet daug uobuolių - darom sidrą!
O tu dar nepadarei? Keista.... Kas jeigu bus skirtumas?