Šitas klausimas senokai kirbėjo mintyse, o idant iškilo maža diskusija ties vienu receptu. tad norėčiau sulaukti daugiau aludarių nuomonių. Kokia logika vadovaujaties priskirdami savo receptą tam tikram stiliui?
Mano akiai pozicijos esti daug maž dvi:
1) Griežtas stiliaus išlaikymas. Ir esant nedideliam nuokrypiui (pvz. necharakteringi stiliui apyniai, mielės ir pan) stiliui nepriskiriama.
2) Pritempiama prie artimiausiojo stiliaus. Maždaug 95 proc. atitinka receptą vadinasi valio.
3) kita.
Kuriuo variantu vadovaujatės?
Nuo savęs pasakysiu - esu "pritempėjas", ir renkuosi arčiausiai recepto esantį stilių.
Alaus stiliai
- Žaldokas
Re: Alaus stiliai
"pritempėjas" +1
- Naminis
Aš tai kaip kada. Kartais pritempiu prie kokio nors stiliaus, kartais jei nors vienas parametras neatitinka renkuosi "Kitoks alus". Šiaip tai kai verdi sau, o ne konkursams ar griežtiems vertintojams tai manau ne esminis dalykas tie stiliai. Jie man labiau kaip kelrodė žvaigždė link kur judėti, negu tikslus orientyras 
- svyturys
Aš esu kažkas tarp 1-mo varianto ir 2-ro. Pagal sudedamąsias dalis lengva pataikyt į stilių, bet kai reikia kitus dalykus vertint, tokius kaip skonį, aromatą ir pan. tai dažniausiai tenka "pritempt".
Mums, namudininkams manau nereikia jau taip griežtai į viską žiūrėt, aišku nereikia ir nusigrybaut
Mums, namudininkams manau nereikia jau taip griežtai į viską žiūrėt, aišku nereikia ir nusigrybaut
- konung
Oj aš ir neturiu galvoje griežtų vertinimų. Tiesiog kai žiūri į stilius, jų aprašymus ir receptus esančius čia, būna gerai turėt pavyzdžių/sprendimų. Todėl ir užvedžiau temą, kad suprast kaip kas daro ir pagal tai atitinkamai suprasti kaip ieškoti informacijos.
Pvz. ieškojau kokį čia greitą alų išsivirti, tai į kitoks alus skiltį nelindau - mano mintis, ten vien kažkuo stipriai išsiskiriantys. O pasirodo reiks pasinagrinėt kokių ten pridėta.
Pvz. ieškojau kokį čia greitą alų išsivirti, tai į kitoks alus skiltį nelindau - mano mintis, ten vien kažkuo stipriai išsiskiriantys. O pasirodo reiks pasinagrinėt kokių ten pridėta.
- Artis
Aš irgi "pritempėjas". Manau, kad kiekvieną alų galima pritempti/paskirti į tam tikrą stilių.
- audryla
Nesuprantu, kam reikia "pritempinėti". Na jei nesigauna receptas pagal stilių, lai būna jis tiesiog kitoks alus...
Esu ko gero iš tų kurie mėgina laikytis stilių.
Esu ko gero iš tų kurie mėgina laikytis stilių.
- Dainius
Pats daug kartų galvojau šia tema, kolkas dar aiškių taisyklių neapsibrėžiau.
Tikrai tiksliai nesilaikau stiliaus aprašymų, priskiriu panašiausiam, nu nebent labai skiriasi. Kitu atveju nei vienas alus neatitiktų vien dėl IBU
Tikrai tiksliai nesilaikau stiliaus aprašymų, priskiriu panašiausiam, nu nebent labai skiriasi. Kitu atveju nei vienas alus neatitiktų vien dėl IBU