Brandinti, branginti ar pasidalinti!?

ATSAKYTI
Vartotojo avataras
Arnas

Brandinti, branginti ar pasidalinti!?

Standartinė Arnas »

Šiandien vėl atsidariau patikrinti savo brangaus (visom prasmėm) Porterio, o jam šakes :( Verkt nepradėjau, bet atsidaręs skaniojo kvietinio, susimasčiau - kiekvieno alaus gyvenime yra momentas, kuomet jis pačiame jėgų žydėjime (geras), apsidžiaugęs pradedi taupyti (branginti), o jis keičiasi jau nebe į gerąją pusę. Po savaitės išdidžiai atidarai prie gerbiamo draugo norėdamas pasidžiaugti, o jis jau nebe tas kuriuo galėtum į parodą važiuoti. Taigi kyla klausimas - BRANDINTI, BRANGINTI AR PASIDALINTI!?

Vartotojo avataras
Gytis

Re: Brandinti, branginti ar pasidalinti!?

Standartinė Gytis »

Brandinti ir iš karto pasidalinti. Buvau pribranginęs lagerių ir kitokio gėrio nuo praeito sezono. Vasarą teko išpilti gal tris dėžes.

Vartotojo avataras
null

Standartinė null »

kiekvienas alus savitas, todėl su kiekvienu alumi reikia elgtis skirtingai :)

Vartotojo avataras
Artis

Standartinė Artis »

Pasitelkus brandinimo metodą pagal OG(1.050 - 5 savaitės brandinimo, 1.075 - 7.5 savaitės), būtų galima pritaikyti ir alaus suvartojimo terminui :D

Vartotojo avataras
Regis

Standartinė Regis »

Aš alų ragauju po truputį viso jo brandos laikotarpiu.

Esu naujokas, todėl man įdomu kaip koks alus keičiasi, kada jo "pikas", ir kada jis jau "sensta". Vienu metu (su nedidelėm išimtim) brandinu 2-3 virimus. Kai mano manymu alus pasiekia "piką" - juo vaišinu visu svečius, bei tuos, kurie nėra virę ar ragavę "naminio alaus bet labai nori paragauti. Taip jau ne vieną dešimtį butelių esu išdalinęs :)

Kurti yra smagu. Džiaugtis savo darbo vaisiais - ne ką smagiau.

Tačiau man didžiausią pasitenkinimą kelia maloniai nustebę draugų ir giminaičių veidai ir džiaugsmingi prašymai pavaišinti/išvirti dar :)

ATSAKYTI