Sveki,
Buvau labai nudžiugęs, kad gerai pasisekė išvirti vieną porteriuką pagal naują receptą. Na džiaugiausi po pirminės matuodamas FG ir truputį paragaudamas, ir po antrinės viskas atrodė normaliai. Supilsčiau, palaikiau beveik mėnesiuką. Galvoju atsidarysiu, jau pasimėgausiu. Ir gerokai susigadinau nuotaiką - jis toks rūgštus, tarsi būtų koks itin sausas porterio spalvos kvietinis su actu gerokai pamaišytas (nors kvapų/aromatų kažkokių negerų ir "infekcinių" nėra)...Suku galvą ir niekaip nesuprantu - po pirminės infekcija na tikrai neatrodė, kad yra. Po antrinės pilstant viskas atrodė normaliai. Švariai, tvarkingai daryta, buteliai plauti, šveisti, dezinfekuoti, nė kartą nieko panašaus nebuvo nutikę...
Kaži kame čia kampas? Bo nieko nesuprantu... Jei pirminėj kažkas būt nutikę, na galiausiai antrinėj - bet ten viskas normaliai.
Nurūgštėjęs porteris. Infekcija?
- AntaKalnietis
- vidmantas
Re: Nurūgštėjęs porteris. Infekcija?
Niekada negali žinoti kuriuo metu jos didenybė "Ji" prisiruošė tau pasirodyti ir kokiugražumu... Nors greičiausia nesusitvarkei su vandeniu. Nurūgštėjo dėl per minkšto vandens tavo tamsiam alui salinimo metu. Buvę ir man taip nutikę...
- AntaKalnietis
Ačiū už mintis. Bet na NIEKAIP nesuprantu - pirminėj JOKIŲ infekcijos ženklų. Po antrinės taip pat. O į butelius (plautus ir mirkytus verdančiame vandenyje, šveistus, skalautus, sąžiningai dezinfekuotus) "įlindo" zaraza...
O gal gali būti taip, kad antrinės fermentacijos metu dvi paras temperatūra buvo kritusi iki 15-16 C, po to užkėliau ir kiek per daug (iki 22-24C)? Tai likusios antrinėje mielės kokį šposą man sugalvojo iškrėsti už tai, kad joms tokius šokus daviau?
O gal gali būti taip, kad antrinės fermentacijos metu dvi paras temperatūra buvo kritusi iki 15-16 C, po to užkėliau ir kiek per daug (iki 22-24C)? Tai likusios antrinėje mielės kokį šposą man sugalvojo iškrėsti už tai, kad joms tokius šokus daviau?
- AntaKalnietis
Maistra, o iš esmės kalbant, jei į tamsų dedamas degintas/šokoladinis salyklas ir avižinių dribsnių truputis (200-300 g). Variantas, kad karameliniai ir deginti kartu su avižiniais dribsniais dedami kartu į salinimo kibirą su baziniu salyklu nėra gerai? Ta prasme, kad nesiterlioju avižinių dribsnių virinti mažame puodelyje (kaip daug kur rašoma) arba tamsių karamelinių/skrudintų salinti atskirai?
- AntaKalnietis