Dėl fermentacijos laiko
- axl
Dėl fermentacijos laiko
Sveiki, iškilo tokia problema. Fermentuoju porteri jau savaite OG 1.059 o dabar jau 1.011 per burbuliatoriu vis dar išeina angliarūgštė. O pati problema yra tokia, kad antradieni išvažiuoju 10-čia dienų tai dabar nežinau ką daryti. Ar pilstyti pirmadieni ar palikti ir išpilstyti kai grįšiu.
- Lrytas1
Re: Dėl fermentacijos laiko
Palik ramybėje. Iki vieno mėn pirminėje ne bėda.
- axl
Dabar sekantis klausimas
Išvyriau airišką rauduona eilį šeštadieni 2015-11-21. Mielės mauribrew ale. OG 1.059. Burbuliavimas sustojo pirmadieni. Vakar pamatavau tanki tai 1.021 šiandien lygiai toks pats. Tai klausimas gal jau visgi išpilstit?
- Lrytas1
Tai nebent į unitazą su tokiu FG.
- axl
Įtikinote mane dar palaukti. 
- Peckelis
Lrytas,
žiūriu, labai greitai įtikinai kolegą nebuteliuoti airiško raudonojo. Būk toks geras, įtikink ir mane, kad su tokiu FG tik į unitazą. Labai laukiu motyvų, kodėl? Nes truputį mažiau patyrusiems kai kurie tavo kategoriškumai yra konkretus stabdis. Laukiu...
žiūriu, labai greitai įtikinai kolegą nebuteliuoti airiško raudonojo. Būk toks geras, įtikink ir mane, kad su tokiu FG tik į unitazą. Labai laukiu motyvų, kodėl? Nes truputį mažiau patyrusiems kai kurie tavo kategoriškumai yra konkretus stabdis. Laukiu...
- axl
Na o tai kuo man pasitikėti jei ne labiau patyrusiais žmonimis šitame reikalia.
Man nebaisu pilstiti su tokiu FG dėl to kad planuoju pilti į cornelius kegą o jisai turi apsuginį spaudimo vožtuvą
Man nebaisu pilstiti su tokiu FG dėl to kad planuoju pilti į cornelius kegą o jisai turi apsuginį spaudimo vožtuvą
- Peckelis
Reikalas tame, kad šiuo konkrečiu atveju viskas su tavo FG yra OK. Taip ir turi būti. Kolegos Lryto pasiūlymas principe netikęs. Ir ne dėl adreso, o dėl neįsigilinimo į situaciją. Bet tai netrukdo, pasirodo, mėtytis pasiūlymais
. Taigi...
- puaka
Pritariu Peckeliui, norint tiksliau pakomentuoti, reikėtų ir receptą matyti ir salinimo temperatūras žinoti.
- axl
http://www.aludariuklubas.lt/receptas/9099-red
Salinimas niekuo neypatingas standartiniai temperatūriniai režimai.
Užvakar pastačiau prie radiatiriaus tai temperatūra pakylo iki 22C. Vakar biški paburbuliavo ir vėl sustojo. FG nepasikeitė
Salinimas niekuo neypatingas standartiniai temperatūriniai režimai.
Užvakar pastačiau prie radiatiriaus tai temperatūra pakylo iki 22C. Vakar biški paburbuliavo ir vėl sustojo. FG nepasikeitė
- Lrytas1
Faktas, kad fermentacija sustojo smarkiai per anksti.
http://www.maurivin.com/upload/MAURIBRE ... %20TDS.pdf
This strain rapidly attenuates fermentable sugars
with typical wort falling from a gravity of 1040-1045
resulting in a beer of less than 1008.
Kodėl taip atsitiko, čia prielaidos
Per žema fermentavimo temperatūra.
Per mažai mielių (dehidratacija, temperatūros ir t.t.)
Per mažai deguonies misoje.
Spėju, kad dabar alelis toks saldokas sunkiai geriamas nes prie tokio salinimo kaip recepte ten viskas fermentuojama turėtu būti.
Kaip ištaisyti ?
Sujudint mieles, temperatūra dar pakelt, ar dar mielių dapilti, kad damuštu, bet visa tai gali ir ne padėti.
http://www.maurivin.com/upload/MAURIBRE ... %20TDS.pdf
This strain rapidly attenuates fermentable sugars
with typical wort falling from a gravity of 1040-1045
resulting in a beer of less than 1008.
Kodėl taip atsitiko, čia prielaidos
Per žema fermentavimo temperatūra.
Per mažai mielių (dehidratacija, temperatūros ir t.t.)
Per mažai deguonies misoje.
Spėju, kad dabar alelis toks saldokas sunkiai geriamas nes prie tokio salinimo kaip recepte ten viskas fermentuojama turėtu būti.
Kaip ištaisyti ?
Sujudint mieles, temperatūra dar pakelt, ar dar mielių dapilti, kad damuštu, bet visa tai gali ir ne padėti.
- axl
Gali būti temperatūra(nes buvo 17C) ir nerehidratuotos mielės. Sujudinti jau bandžiau. Tai gal ir pabandysiu tada dapilti naujas mieles.
- Peckelis
Lrytas,
visa tai, ką rašai, yra tiesa ir galimos tikimybės. Aš nesakau, kad viskas tame aluje buvo/yra/bus idealu.
Bet tavo teigimas apie stipriai per anksti pasibaigusią fermentaciją nėra teisingas. Mielės atliko savo darbą, kiek galėjo. Neužsiciklink ant nežemo FG. Jis mažai ką sako. Koks OG? Beveik 1.060 (15 Plato). FG - 1.021 (5 Plato). Mielių gamintojo nurodoma atenuacija 73, šiuo atveju 67. Idealiu atveju FG būtų kažkur 1.017. Paklaidos ribos, ponai. Mes gi tik apčiuopomis kažką galime sakyti, nes nei kokie salyklai, nei kaip salinta ir tavo visų išvardintų n dalykų mes, bent jau aš, nežinau.
Išvada iš mano pusės paprasta - alaus fermentacija įvyko, ir jei jis vizualiai atrodo gerai, nieko jam nebereikia daryti.
visa tai, ką rašai, yra tiesa ir galimos tikimybės. Aš nesakau, kad viskas tame aluje buvo/yra/bus idealu.
Bet tavo teigimas apie stipriai per anksti pasibaigusią fermentaciją nėra teisingas. Mielės atliko savo darbą, kiek galėjo. Neužsiciklink ant nežemo FG. Jis mažai ką sako. Koks OG? Beveik 1.060 (15 Plato). FG - 1.021 (5 Plato). Mielių gamintojo nurodoma atenuacija 73, šiuo atveju 67. Idealiu atveju FG būtų kažkur 1.017. Paklaidos ribos, ponai. Mes gi tik apčiuopomis kažką galime sakyti, nes nei kokie salyklai, nei kaip salinta ir tavo visų išvardintų n dalykų mes, bent jau aš, nežinau.
Išvada iš mano pusės paprasta - alaus fermentacija įvyko, ir jei jis vizualiai atrodo gerai, nieko jam nebereikia daryti.
- puaka
Peckeli, receptas paviešintas su salinimo temperatūromis 
Mano, kuklia nuomone, viskas bus gerai su šiuo alumi. Utilizuoti siūlau per skrandį
Tik siūlau šio alaus nelaikyti ilgą laiką, kaip rodo asmeninė patirtis, alus mielės su tokiu FG laikui bėgant svo darbą visgi pabaigia.
Mano, kuklia nuomone, viskas bus gerai su šiuo alumi. Utilizuoti siūlau per skrandį
Tik siūlau šio alaus nelaikyti ilgą laiką, kaip rodo asmeninė patirtis, alus mielės su tokiu FG laikui bėgant svo darbą visgi pabaigia.
- Peckelis
Puaka,
sutik, yra skirtumas tarp realių salinimo temperatūrų ir recepte nurodytų (iš visos pagarbos autoriui). Sava karti patirtis. Tą ir bandžiau pasakyti, kad nežinome visų niuansų. O dėl greitesnio vartojimo - privalomai
sutik, yra skirtumas tarp realių salinimo temperatūrų ir recepte nurodytų (iš visos pagarbos autoriui). Sava karti patirtis. Tą ir bandžiau pasakyti, kad nežinome visų niuansų. O dėl greitesnio vartojimo - privalomai