Sveiki,
Turiu tokią problemą. Alus 6-8 savaites brandinasi buteliuose apie 20-22 laisnius temperatūros. Skaidrus, skanus tačiau šiltas. Įdėjus į šaldytuvą susikelia viskas ir iš skanaus alaus lieka balta neskaidri broga. Alus karbanizuotas su 4gr. cukraus puslitriui. Žiemą toje patalpoje laikydavosi 12-15 laipsnių ir nedėdavau į šaldytuvą - tai kaip ir nebuvo tokios problemos.
Alus drumstėja
-
- Pranešimai: 227
- Užsiregistravo: 2015-08-18, 10:46
Re: Alus drumstėja
Matyt turi „cold haze“ atvejį, kai alus tampa neskaidriu atšaldžius.
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Re: Alus drumstėja
'Chill haze' - kai aluj esantys baltymai ir taninai pradeda jungtis (sulimpa) nukritus temperatūrai. Virdamas dėk whirlfloc ar airiškos kerpenos, 'chill haze' nepanaikins alia biškį padės. Yra visokie isinglass ir želatinas, bet reikia turėt galimybę cold crašą daryt. Aš bandžiau WL Clarity Ferm (sako panaikina gluteną ir chill haze), alia man nieko nepadėjo. Pats skaidrumo vaikymasis su laiku praeis, nebekreipsi dėmesio.
Skonis tas pats ar skaidrus ar ne.
Skonis tas pats ar skaidrus ar ne.
- RolasXXL
- Pranešimai: 5
- Užsiregistravo: 2012-03-21, 14:45
Re: Alus drumstėja
Ištraukiau iš šaldytuvo, pusvalandukas ir nuskaidrėjo. Ir skonis tobulas