Fermentuojamas alus lenda pro burbuliatorių
- Alchemikas
Fermentuojamas alus lenda pro burbuliatorių
Dar tik antra para baigiasi, o situacija darosi nevaldoma.
Mielės BRY-97. Fermentuoju 26 ltr prie 20-21°C. Apvalau, bet tai vėl kartojasi.
Ar esatę susidūrę? Ką patartumėte daryti? Atidarinėti ir nusemti kažkiek ar nuleidinėti dalį iš apačios? Kokios galimos priežastys?
Mielės BRY-97. Fermentuoju 26 ltr prie 20-21°C. Apvalau, bet tai vėl kartojasi.
Ar esatę susidūrę? Ką patartumėte daryti? Atidarinėti ir nusemti kažkiek ar nuleidinėti dalį iš apačios? Kokios galimos priežastys?
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- Lrytas1
Re: Fermentuojamas alus lenda pro burbuliatorių
Užmauk šlangą ir į stiklaini, tegul bėga.
- Alchemikas
Šlangas į stiklainį, stiklainis į bliūdą 
- vidmantas
Man buvo du kart nukėlę stogą. Pridžiūvo burbuliatorius nuo mielių. Paskutinius kartus rinkau mieles nuo viršaus. Du kart, vienas negelbėjo
- Alchemikas
Burbuliatorių pakeitus žarnele problema išsisprendė, nes per pusmetrio šlangelę putos susikaido, ištirpsta, o CO2 randa kelią.
- AntaKalnietis
Na jei fermentuoji SA plastikiniame "kubile" čielus 26 litrus (kai viso kubilo talpa 30 litrų), tai nieko nuostabaus, kad putos "lenda lauk"...Bent iš savo praktikos galiu pasakyt, kad nerekomenduotina tame kubile fermentuoti daugiau, nei 22 litrų norint, kad putos per "burbuliatorių" neitų, nes man jau nuo 23 litrų tas pats būdavo.
Ir kaip Maistra labai taikliai pastebėjo - jei turi omeny aplinkos temperatūrą sakydamas "fermentuoju prie...C", tai kaip minimum 2-3 laipsnius reikia primest norint žinot realią kubile esančią temperatūrą.
Ir kaip Maistra labai taikliai pastebėjo - jei turi omeny aplinkos temperatūrą sakydamas "fermentuoju prie...C", tai kaip minimum 2-3 laipsnius reikia primest norint žinot realią kubile esančią temperatūrą.
- Giords
Esu fermentavęs ir 28 l ir nieko - viskas priklauso nuo mielių ir temperatūros. O 25 - 26 l tai labai normalus kiekis šiems fermenteriams.
- Gytis
Turbūt labiausiai nuo mielių priklauso. Pvz Belgian Ardennes max 18 litrų fermentuodavau, jeigu daugiau - puta per viršų eidavo. O kokio nors lagero puta 2 cm.
- Alchemikas
Man patiko Lryto pasiūlytas sprendimas su vamzdeliu vietoj burbuliatoriaus.
Buvau kažkur matęs, kad į vieną didelį sitklainį-burbuliatorių sueina keletos fermenterių vamzdeliai.
Jei putos ir kyla, jos kažkaip ištirpsta vamzdelyje ir neužkemša kelio į laisvę
Buvau kažkur matęs, kad į vieną didelį sitklainį-burbuliatorių sueina keletos fermenterių vamzdeliai.
Jei putos ir kyla, jos kažkaip ištirpsta vamzdelyje ir neužkemša kelio į laisvę
- AntaKalnietis
Giords > o kokios konkrečiai ten mielės ir kokia temperatūra, kur 25-26 litrų problemos nedaro?
- Giords
Šiuo metu pupsi truputį daugiau kaip 26 l su S04 (III kartos). Pirmos kelios dienos - 18C, vėliau - 20C. Net nepanašu į "išlipimą".