Braumeister klonas
- null
Re: Braumeister klonas
hm. čia kaip ir klausimas buvo. jaučiu teks man savo salinimo talpą persivyniot 
- Giords
Jei žiūrėt techniškai, tai ponasniekas teisus - atspindintis paviršius turėtų būti arčiausiai karšto paviršiaus, o vamzdynuose taip daroma todėl, kad folija tarnauja kaip termoizoliacinės medžiagos palaikymo medžiaga ir apsauga nuo išorinės drėgmės.
- svyturys
Bet jei dėsim blizgutį į vidų, jis su šilumos šaltinių liesis tiesiogiai, ir mano kuklia nuomone, blizgutis bus labiau laidininkas nei izoliatorius.
- SkyNaras
sutinku su svyturiu, nes jeigu liesis folga tiesiogiai su šilumos šaltiniu, ji šilumą sugers, o ne atspindės. Manau jos paskirtis atspindėti atgal infraraudonuosius spindulius, kas ir yra šiluma.
- Giords
Taip, neparašiau, kad tarpas turi būti. Taip rekomenduojama daryti statinių atitvarinėse konstrukcijose. Koks skirtumas lyginant su "atvirkščiai" uždėtu apšiltinimu, deja nežinau. Aš pats salinimo puodą taip pat apsišiltinau aliuminiu į išorę (naudojau Rockwool kietą akmens vatą su aliuminio folija)
)
- SkyNaras
manau geriausias butu toks "sumuštinis". Puodo sienelė, oro tarpas, folga, apšiltinimo medžiaga, folga.
- svyturys
Kadangi šitam aparate pastoviai vyksta recirkuliacija + pakaitinimas, nemanau, kad rekia daug dėmesio skirti izoliacijai, manau to, kas yra pilnai pakanka. Savo stendo projekte (kuris giliai užstrigęs) aš kažkokio ypatingo apšiltinimo nenumatęs. Šiuo metu esu uždėjęs vieną sluoksnį porėtos plėvelės, be recirkuliacijos temp. nukrenta max. 2C (garažo sąlygomis esant vidaus temp ~10C).
- SkyNaras
taip, sutinku
, bet šiluma šiais laikais labai brangi, reik taupyti 
- Giords
Užvyniosi papildomą putplasčio sluoksnį ir gausi tą patį rezultatą, kas būtų su oro tarpeliu
)
- SkyNaras
taigi....galutinis rezultatas nuotraukose.
[attachment=8084,471] [attachment=8084,472] [attachment=8084,473]
[attachment=8084,471] [attachment=8084,472] [attachment=8084,473]
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
- west
man labiausia įdomi valdiklio (pilkos dėžutės) kaina bei smulkus aprašymas
labai laukiam
- SkyNaras
Ar patenkintas?
O taip.... rezultatas toks kaip ir tikėjausi. Viskas paprasta. Užpili vandens, kontroleris reguliuoja iš anksto nustatytas temperatūras, praneša kada įdėti salyklą, kada išimti, kada dėti apynius. Labai patenkintas tai ne tas tinkamas žodis apibudinti esamą procesą.
Pirmam kartui daryta pagal šį recepta
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... -su-simcoe
Efektyvumas 0,74, fermentacijai gauta 24,5 litro misos.
Minusų kolkas nematau.... kol neparagautas būsimas alus
O taip.... rezultatas toks kaip ir tikėjausi. Viskas paprasta. Užpili vandens, kontroleris reguliuoja iš anksto nustatytas temperatūras, praneša kada įdėti salyklą, kada išimti, kada dėti apynius. Labai patenkintas tai ne tas tinkamas žodis apibudinti esamą procesą.
Pirmam kartui daryta pagal šį recepta
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas ... -su-simcoe
Efektyvumas 0,74, fermentacijai gauta 24,5 litro misos.
Minusų kolkas nematau.... kol neparagautas būsimas alus
- SkyNaras
west,
kaina tikrai nėra didele mano supratimu pagal jos galimybes. Pabandžiau greit suskaičiuoti tai gaunasi ~100lt
Beje, pamiršau padėkoti Burbului ir Tomui. Didelis dėkui jums, be jūsų pagalbos viskas būtų ne taip greit ir taip sklandžiai.
kaina tikrai nėra didele mano supratimu pagal jos galimybes. Pabandžiau greit suskaičiuoti tai gaunasi ~100lt
Beje, pamiršau padėkoti Burbului ir Tomui. Didelis dėkui jums, be jūsų pagalbos viskas būtų ne taip greit ir taip sklandžiai.
- gvolkas
Sveikinu pabaigtuvių proga. Atrodo visiškai įspūdingai. Būtų labai smalsu pažiūrėt iš arčiau.
- SkyNaras
west, dar aišku iš esamos euforijos pamiršau paminėti, dėžutėje stovi Arduino kontroleris su valdymo plokšte, kuri jau tiesiogiai valdo cirkuliacinį siurblį ir kaitinimo elementą. Jeigu ką nors domina domina kažkokie klausymai, mielai atsakysiu.
- AJ
Kokia gavosi viso projekto sąmata?
Sveikinu, atrodo labai gerai
Sveikinu, atrodo labai gerai
- SkyNaras
bendra suma gavosi maždaug 1200lt, tikrai nedaugiau. Palyginus su originalo kaina, tai labai sutaupiau ir manau kad mano sistema lankstesne dėl tobulinimo galimybių kontroleryje.
Ačiū už sveikinimus
Ačiū už sveikinimus
- SkyNaras
gavau asmeniškai laiškų dėl kontrolerio, tai atsakysiu viešai.
visas kontroleris gamintas pagal informaciją forume
http://aussiehomebrewer.com/topic/59563 ... ler/page-1
skaityti rekomenduoju nuo pat pradžių, pabaigoje rasite patobulintą valdymo plokštę
pagrindinė informacija yra čia, tai kontrolerio programos kurėjo informacija, glaustai viskas viename
http://www.mediafire.com/?ji79nrtwvk3gga2
visas kontroleris gamintas pagal informaciją forume
http://aussiehomebrewer.com/topic/59563 ... ler/page-1
skaityti rekomenduoju nuo pat pradžių, pabaigoje rasite patobulintą valdymo plokštę
pagrindinė informacija yra čia, tai kontrolerio programos kurėjo informacija, glaustai viskas viename
http://www.mediafire.com/?ji79nrtwvk3gga2
- zbs
kokį Arduino naudojai? Originalų itališką http://store.arduino.cc/eu/index.php?ma ... cts_id=200
ar kinietišką http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-2012-Dev ... 232bd19d75.
Beje radau originalius vietoj pardavinėja http://www.darysiupats.lt/arduino/ploks ... -rev3.html
galvoju verta pirkt originalų ar imt viską papigiai iš ebėjaus ir nesukt sau galvos?
ar kinietišką http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-2012-Dev ... 232bd19d75.
Beje radau originalius vietoj pardavinėja http://www.darysiupats.lt/arduino/ploks ... -rev3.html
galvoju verta pirkt originalų ar imt viską papigiai iš ebėjaus ir nesukt sau galvos?
- SkyNaras
Pirkom kinietišką, iš ebay, 3 vienetus. Niekuo skūstis negaliu. Visi trys gavosi pigiau nei vienas originalas. Veikia puikiai. Aišku teko laukti apie mėnesį.
- zbs
aišku, o kaip Matho plokštę gaminotės - patys, ar užsakinėjot kažlur?
- SkyNaras
Užsakėme pas privatų žmogų pagal skelbimus, darbą atliko gerai.
- AntaKalnietis
Burbulas/Skynaras - baltai pavydžiu matydamas kokie techniški esat žmonės. Ir vis kirba galvoja tokia mintis, kad "ir aš labai noriu tokio!!!". Tad nesusiturėsiu nepaklausęs - ar galėtumėt ir man padaryti tokį aparačiuką? Žinoma, užmokėsiu už visas detales, laiką ir darbą.
- SkyNaras
hmmmm.... geras klausimas
O tau pilnai viso komplekto reiktų ir puodo ir kontrolerio? Ar tik kažkurios vienos dalies?
- Giords
SkyNaras - paantrinsiu AntaKalniečiui: jei ką, turbūt stočiau antras į eilę
) (man reiktų pilno komplekto).
- SkyNaras
Apkalbėjau šitą reikalą su Burbulu.
Iki rimto klono padarymo norėtume dar rimčiau išsibandyti esamus savo variantus, nes pastoviai vis prigeneruojame minčių patobulinimui. (Tikiuosi tos tobulinimo mintys kažkada užsibaigs
. Tai vyksta vos ne kiekvieną dieną
). Kol kas esu viręs tik vieną kartą, burbulas du. Norisi bent paragauti jau paruoštą vartojimui, subrandintą alų, nes kas žino, gal alus bus negeriamas pagamintas su mūsų klonais 
Kadangi dalis detalių yra daroma nešildomame garaže, o šalčiai artėja, tai gal pristabdom šita reikalą iki pavasario.
Nebent susikauptų didesnis kiekis norinčių, kad apsimokėtų pasišildyti garažą normaliam darbui, kas aišku pakeltų bendrą klono kainą.
Jeigu sutinkate palaukti, nematau jokių problemų. O ir gausite tikrai ištobulintą daiktą.
Iki rimto klono padarymo norėtume dar rimčiau išsibandyti esamus savo variantus, nes pastoviai vis prigeneruojame minčių patobulinimui. (Tikiuosi tos tobulinimo mintys kažkada užsibaigs
Kadangi dalis detalių yra daroma nešildomame garaže, o šalčiai artėja, tai gal pristabdom šita reikalą iki pavasario.
Nebent susikauptų didesnis kiekis norinčių, kad apsimokėtų pasišildyti garažą normaliam darbui, kas aišku pakeltų bendrą klono kainą.
Jeigu sutinkate palaukti, nematau jokių problemų. O ir gausite tikrai ištobulintą daiktą.
- bmaggot
Šioks toks startupas išeitų gaminti tokį dalyką konkurencinga kaina.
- SkyNaras
Manau kad vokiečiai šitą dalyką yra užpatentavę 
- bmaggot
- AntaKalnietis
SkyNaras,
Dėkui, kad atsiliepei. Viską puikiai suprantu. Nepaisant to, kad tikrai norisi to daikto greičiau, sutinku palaukti ir prisiderinti pagal paties situaciją, nes aš pats tai tikrai nepasidarysiu - ir sąlygų meistrauti neturiu, ir mano techniniai sugebėjimai iki tiek "nepatemps". Nenoriu labai pristoti, bet būtų įdomu sužinoti apie kokią sumą eitų kalba.
P.S. Man reiktų pilno komplekto, 50 litrų.
Dėkui, kad atsiliepei. Viską puikiai suprantu. Nepaisant to, kad tikrai norisi to daikto greičiau, sutinku palaukti ir prisiderinti pagal paties situaciją, nes aš pats tai tikrai nepasidarysiu - ir sąlygų meistrauti neturiu, ir mano techniniai sugebėjimai iki tiek "nepatemps". Nenoriu labai pristoti, bet būtų įdomu sužinoti apie kokią sumą eitų kalba.
P.S. Man reiktų pilno komplekto, 50 litrų.