1. Dėl žievelių - kaip jas paruošti prieš dedant? kiek suprantu nėra taip, kad nulupi apelsiną ir dedi
2 Kalendra - ar ją reikia kažkaip apdoroti, pvz. prieš dedant sugrūsti sėklas?
Laukiu atsakymo.
?Lrytas1 rašė:Naujas anekdotas: skaidrus kvietinis
Anekdotas sugadintaskartus rašė:?Lrytas1 rašė:Naujas anekdotas: skaidrus kvietinis
kristall weizen?
Vat aš irgi apie tokį būdą pagalvojauZydrius rašė:yra puiki Oliverio tarka tam reikalui.
http://www.palmerstores.com/product/jam ... -set/2824/
imi apelsiną ir nutarkuoji iki balto sluoksnio žievelę. vsio.
Būtinai kinkano, paprasti apelsinai netinka? Tu visą tą kinkaną paverdi ar tik nuskustą žievelę (ta prasme ketvirtis-pusė vaisiaus paviršiaus/žievės vienam buteliui)?DV rašė:Bandžiau su apelsinais nemažai ir, mano galva, geriausias būdas yra virimo metu jų nedėti, o buteliavimo metu į kiekvieną butelį po ketvirtį ar pusę kinkano, prieš tai juos trumpai ~5 min. pavirus (nu ir nuovirą į alų, be abejo). Duoda nuostabų saikingą citrusinį prieskonį ir aromatą.
Tiesą sakant aš jo ir neragavęs, dar turbūt nelabai lengva jo rast...DV rašė:Patikėk, kinkanas tai kažkas tokio. Apelsinas to neduoda.
Tu paragauk jį kada -- žievelė saldi, minkštimas rūgštus, nuostabus derinys. Lupti tikrai nereikia.
Ir visą cinkelį duoda būtent vaisius butelyje, vien tik nuoviras blankokas kažkoks.