Sveiki,
gal kas pasidalinsite patirtimi ar šiaip mintimis apie mangą aluje? Pasižiūrinėjau internete, tai yra nemažai variantų, kaip galima būtų naudoti: žalias vaisius, džemas, šaldyti gabaliukai, džiovinti šaltyje ar tiesiog džiovinti bei skonio esencija.
Įdomu, kas kokį naudojo, kokiais kiekiais ir kaip gavosi. Ar keistumėte kažką, jei būtų galimybė? Ar metėte verdant ar visgi antrinėje? Pats labiausiai linkstu dėl džiovintų arba šaldytų antrinėje su nemažu kiekiu apynių, truputį nedrąsu mesti žalią vaisių, nes nesinori jo kažkaip termiškai apdoroti.
A.
Mango vaisius aluje
-
- Pranešimai: 268
- Užsiregistravo: 2017-09-11, 21:49
Re: Mango vaisius aluje
Reikia eksperimentuoti, iš pirmo karto sunku bus pataikyti norimo stiprumo/intensyvumo skonį. Aš tavo vietoje dėčiau mangą (tik neįsivaizduoju kiek) likus kokioms 5 min iki virimo pabaigos, ir priedo dar padaryčiau tinktūrą (mangas užpiltas spiritu kokiai savaitei), ir tą tinktūrą supilčiau prieš pat alaus išpilstymą. Kiek teko man pačiam eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, tai geriausią efektą duoda būtent tinktūros (jų pliusas dar ir tas, kad gali įpilti tiek kiek nori ir iš kart pajausti kaip keičiasi skonis).
Kita vertus, naudodamas skonio esenciją tikrai gausi geriausią efektą su mažiausiai pastangų, tik tiek kad tai nėra pats "natūraliausias" būdas (jei aišku tai kam nors rūpi...).
Kita vertus, naudodamas skonio esenciją tikrai gausi geriausią efektą su mažiausiai pastangų, tik tiek kad tai nėra pats "natūraliausias" būdas (jei aišku tai kam nors rūpi...).
-
- Pranešimai: 100
- Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26
Re: Mango vaisius aluje
Priedus dažniausia deda fermentavimo pabaigoje. Aš esu bandęs su avietėm(džemu) vieną kartą, tai nusprendžiau nebeeksperimentuoti, nes sunku atitaikyt kiekį, o eksperemintuot ir metus gert alų su vaisiais nebuvo noro.
Papraščiausia tai būtų esenciją dėt, nes gali nesunkiai paragaudamas išgaut norimą skonį prieš pat pilstyma. Jei dėsi vaisius, tai atsargiai, nes yra cukraus ir mielės vėl užbujos.
Papraščiausia tai būtų esenciją dėt, nes gali nesunkiai paragaudamas išgaut norimą skonį prieš pat pilstyma. Jei dėsi vaisius, tai atsargiai, nes yra cukraus ir mielės vėl užbujos.
-
- Pranešimai: 2
- Užsiregistravo: 2018-05-18, 11:54
Re: Mango vaisius aluje
Na aš maždaug įsivaizduoju, kad mielės suvalgys visą cukrų, esu bandęs stout'ą su braškėmis. Vienžo, įmečiau 2 bonkutes po 32g šaltyje džiovintų mango (Super Garden iš Rimi) kartu su sausu, papasakosiu, kas gavosi.