Sveiki,
Nekuriant naujos temos toks klausimas darant pirmą lagerį.
Aišku nedaskaičiau kad mielių reikia 2x darant lagerį tai fermentavau standartiskai pakelis į 20L, todėl fermentavau kiek aukštesnėj temperatūroj nei įprasta lageriams, tai pradėjau 3dienas su 18 C ir pabaigiau 2 savaites ties 15 C.
Po tokios fermentacijos ar dar reikalinga ta diacetilo pauzė 3 dienas pakeliant temp iki 18C ar nebereikia nes ir taip fermentacija vyko aukštoje temp?
P.s. mielės saflager W34/70
Lageris. fermentavau aukštesnėj temperatūroj, ar dar reikalinga ta diacetilo pauzė?
-
- Pranešimai: 40
- Užsiregistravo: 2019-05-02, 20:42
- gi-bi
- Pranešimai: 90
- Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32
Re: Lageris. fermentavau aukštesnėj temperatūroj, ar dar reikalinga ta diacetilo pauzė?
Kadangi klausimas apie diacetil rest, gal patikslink, čia temperatūra fermenteryje ar išorėje
-
- Pranešimai: 40
- Užsiregistravo: 2019-05-02, 20:42
- gi-bi
- Pranešimai: 90
- Užsiregistravo: 2014-05-16, 20:32
Re: Lageris. fermentavau aukštesnėj temperatūroj, ar dar reikalinga ta diacetilo pauzė?
Temperatūra fermenteryje buvo maždaug 3 laipsniais aukštesnė t.y. apie 21 C ,
o šioms mielėms ideali t yra 12...15 C. Jeigu dar ir mielių kiekis buvo per mažas, nes neaišku koks OG,
tai greičiausiai ten bus ne tik diacetilao.Paragauk ir parašyk.
o šioms mielėms ideali t yra 12...15 C. Jeigu dar ir mielių kiekis buvo per mažas, nes neaišku koks OG,
tai greičiausiai ten bus ne tik diacetilao.Paragauk ir parašyk.
- Zalvarinis
- Pranešimai: 576
- Užsiregistravo: 2013-01-10, 07:55
Re: Lageris. fermentavau aukštesnėj temperatūroj, ar dar reikalinga ta diacetilo pauzė?
Dar galimas variantas, kad per aukštoje temperatūroje šios mielės prikūrė daug esterių, kurie atrodo kad alus saldus. Diacetilą tikrai bus suvalgusios prie tokios temperatūros. Čia bus arba likutinis cukrus (reikia pamatuoti koks dabar yra FG ir gal jis dar krenta?) arba esteriai.
Pažįstu žmogų, kuris su šiomis mielėmis prie aukštų temperatūrų pagamina puikius belgus.
Pažįstu žmogų, kuris su šiomis mielėmis prie aukštų temperatūrų pagamina puikius belgus.
-
- Pranešimai: 40
- Užsiregistravo: 2019-05-02, 20:42
Re: Lageris. fermentavau aukštesnėj temperatūroj, ar dar reikalinga ta diacetilo pauzė?
Na pirmas lageris - pirmas blynas
Šiaip ragavau skonis geras, nesijaučia šalutiniu blogybių.
OG buvo 1.052 dabar 1.012 laikosi kurį laiką.
Dėl temperatūrų tai čia visada mielės viduj fermenterio 3 laipnsiais daugiau? niekad netikrinau, bet jei 15C laikiau tai reiskia prie 18C fermentavosi, ant pakelio raso iki 22C tai gal nebus visai negeriamas ?
Šiaip ragavau skonis geras, nesijaučia šalutiniu blogybių.
OG buvo 1.052 dabar 1.012 laikosi kurį laiką.
Dėl temperatūrų tai čia visada mielės viduj fermenterio 3 laipnsiais daugiau? niekad netikrinau, bet jei 15C laikiau tai reiskia prie 18C fermentavosi, ant pakelio raso iki 22C tai gal nebus visai negeriamas ?
- Gytis
- Pranešimai: 1828
- Užsiregistravo: 2011-02-03, 22:30
Re: Lageris. fermentavau aukštesnėj temperatūroj, ar dar reikalinga ta diacetilo pauzė?
George, reikėjo paieškoti tinkamesnės temos arba kurti naują. Ar tamstos lageryje nesijaučia apynių ir yra per saldu? Nereikia čia tų spagetinių temų. Mums nauja tema serveryje nekainuoja, galite visi kurti, jeigu tinkamos neradote. Nors manau, kad apie tempertūras darant lagerius tikrai yra diskutuota.
Vienžo išskyriau tamstos įrašą ir kitus komentarus į atskirą temą ir pakeičiau pavadinimą. Jeigu nebuvo atskiros temos, tai dabar bus.
Vienžo išskyriau tamstos įrašą ir kitus komentarus į atskirą temą ir pakeičiau pavadinimą. Jeigu nebuvo atskiros temos, tai dabar bus.