Ryžių įtaka alaus skoniui

Diskusijos apie išsivirto alaus išvaizdą, kvapus, skonius, poskonius, malonumą geriant ir kitus pastebėjimus
ATSAKYTI
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Ryžių įtaka alaus skoniui

Standartinė Awtas »

Viriau alų ir dėjau 30% ryžių flakes. Alus turi kažkokį keistą kvapą ir skonį. Iš pradžių galvojau, kad kažką jau aš pridirbau, alia ir kitas alus, kur dėjau ryžių, turi tokį pat kvapą ir skonį. Skaitinėjant lyg ir kilo įtarimas, kad diacetilas, alia naudojau OSLO mieles, tai neturėtų tas būt. Tada galvojau, gal mielės, bet naudojant tas pačias (plautas) mieles, kitas alus (be ryžių) lyg ir normaliai. Kvapas/skonis lyg ir nesilpneja ir po išpilstymo (piltas prieš mėnesį). Ryžius sąlinau kartu su salyklu ~+70C.
Ar gali būt, kad ryžiai čia dadėjo kvapo ir skonio?
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Ryžių įtaka alaus skoniui

Standartinė Awtas »

Nea, neploviau. Kaip suprantu tie ryžių dribsniai jau paruošti salinimui, nebereikia bovytis papildomai.
Awtas
Pranešimai: 100
Užsiregistravo: 2019-01-10, 19:26

Re: Ryžių įtaka alaus skoniui

Standartinė Awtas »

Nu praėjo kažkiek laiko, tas keistas skonis lyg ir dingo. Įtariu, kad čia diacetilas. Kas keista, kad abu alūs, kurie fermentavosi šalia, turi/ėjo diacetilo skonio.
ATSAKYTI