pasistačiau rūkyklą, niekada nesu rūkęs žuvies, tad nenoriu nusvilti. noriu pasiteirauti ar iš čia esančių narių yra patyrusių žuvies rūkorių? Domintų patikrinti marinato receptai ir pačio rūkymo ypatumai t.y. rūkymo laikas, malkos/pjuvenos ir t.t. Lauksiu patarimų.
p.s. jeigu rūkykla pasiteisins kviesiu rupjūčio VAKą daryti pas mane ir skanauti žuvele.
Žuvies rūkymas
- lukasvera
Re: Žuvies rūkymas
Aš tai perpjaunu (karšį) per nugarą iki pilvo ir atlenkiu kaip knygą. Marinatas: sumaišau druską, pipirus, tarkuotus česnakus, lauro lapus ir dar ką galima pridėti, ir tada švelniai ją įtrinu. Po kokio pusvalandžio į rukyklą ant tinklo, o apačioje lapuočių malkos (ko gero alksnis, dėdavau ir beržą be žievės), gana kaitriai apie valandą. Žuvį stebiu, kad nepasidarytų sausa.
- west
mes ne atlenkiam o į pilvą įdedam šakelę stačią kad būtų prasižiojus.
ir biški paliekam atvirą dangtį kad išgaruotų dalis drėgmės priešingu atveju būna bent jau man labai šlapia. bet čia IMHO skonio reikalas.
Marinatas kaip Luko tik paliekam per naktį šaldytuve. dedam obels arba vyšnios pagaliukų. beje rukykla tokia metalinė dėžė kuri užsideda ant šašlykinės kurioje dega malkos. tai gal ir skiriasi nuo tų stacionarių.
ir biški paliekam atvirą dangtį kad išgaruotų dalis drėgmės priešingu atveju būna bent jau man labai šlapia. bet čia IMHO skonio reikalas.
Marinatas kaip Luko tik paliekam per naktį šaldytuve. dedam obels arba vyšnios pagaliukų. beje rukykla tokia metalinė dėžė kuri užsideda ant šašlykinės kurioje dega malkos. tai gal ir skiriasi nuo tų stacionarių.
- erstikis
Aš rūkymui naudoju alksnio pjuvenas. Rūkymo trukmė priklauso nuo kairtos intensyvumo ir žuvies dydžio. Jei rūkoma skirtingo dydžio žuvis, mažasias reikėtų išimti anksčiau, o didžiasias dar kuriam laikui palikti, antraip mažosios bus padžiuvusios, o didžiosios nedarūkytos.
Mano rūkykla čia: http://atvirasalus.lt/blog/erstikis/201 ... yta-zuvis/
Mano rūkykla čia: http://atvirasalus.lt/blog/erstikis/201 ... yta-zuvis/
- Regis
Parašiau kelias mintis savo blog'e. Gal pravers...
- Maegnar
Mano šeimos praktika - alksnio pjuvenos ir nedidelė šakalė kadagio ant rūkyklos dugno. Kadagys labai gerą kvapą duoda, bet jei perdaug įdėsi - duos nepageidaujamo kartumo.
- Linas
dėkui už patarimus, rezultatas buvo tikrai geras, rūkykla pasiteisino. Tad kaip ir minėjau galim rugpjūčio mėn VAKo alaus ragavimą sugretinti su žuvies ragavimu kol dar turim vasarą ir gerą orą būti lauke. Jeigu yra pritariančių, taip ir padarom. @Dainiau, gal galėtum subūrti kokį balsavimą?
- Dainius
Balsavimas ne problema, pirma reikia apsitart kas ir kaip. Parašyk paštu VAK nariams.