Ar yra kokių gudrybių kaip išsaugoti gazą, kai įpilu alaus iš kego į butelį nusinešimui į svečius?

Vartotojo avataras
softee

Ar yra kokių gudrybių kaip išsaugoti gazą, kai įpilu alaus iš kego į butelį nusinešimui į svečius?

Standartinė softee »

Ar yra kokių gudrybių kaip išsaugoti gazą, kai įpilu alaus iš kego į butelį nusinešimui į svečius? Prie piknik kraniuko šlangutę prijungiau iki dugno butelio kad būtų ir pripildžiau butelį, bet iš butelio į bokalą įsipylus gazo laabai mažai jautės, nors iš kego į bokalą įpūtus tai puikiai viskas.

Vartotojo avataras
Burbulas

Re: Naujokų klausimai

Standartinė Burbulas »

Tam, kad alus neprarastų CO2 pilant į butelį - jame turi būt sudarytas spaudimas kiek mažesnis nei kege. Su stikliniais buteliais tai sunku padaryt o su PET gan lengvai. PVZ su tokiu kamščiu - http://www.aliexpress.com/item/Stainles ... 77556.html Užkeli slėgi> pajungi alaus linija ir po truputi atsukant kamštį pripildai butelį.

Dar aišku lieka variantas su bambalinių įranga...

Vartotojo avataras
puaka

Standartinė puaka »

Jokiu gudrybiu nera. Jei nori is kego ipilt i butelius, tai reikia pries pilant i buteli, suvienodinti slegi.

Jei kyla neplanuotas noras nusinesti visa backa, tai kokios problemos?

Pasiciumpi backa + pasiimu kelionini CO2 baliona su reduktorium + kranas, geriau butu tipo "profesionalus", nes tie pic nickai man nepasisiteisino, ir pramogauji...

Jei norisi visko "kuo pigiau ir rezultratu "perfect", tai stebuklu nebuna ir anksciau ar veliau supranti, kad nemokamas suris buna tik pelytems....:)

Vartotojo avataras
softee

Standartinė softee »

Neesu tikras ar suprantu ką reiškia kiek mažesnis slėgis nei kege.. (Arba suvienodintas slėgis). Tai tarkim naudojant tą kamštį kur burbulas nurodė arba kažkokią tokią metodiką ( https://www.youtube.com/watch?v=Rx2-OMyb8fc ) tas slėgis ir yra suvienodinamas? Bačkos visos niekas nežada nešt!! :D Čia kalba eina apie nunešti paragauti porą buteliukų :) O šiaip geriausiai tai žinoma tiesiai iš kego, sėdi ir leidi sau kiek nori.. :) Nusipirkau tokį minimalistinį variantą http://www.zoocentras.lt/aqua-light-co2 ... -2376.html ir labai gerai.. Reduktorių iš alutekso (irgi super veikia). Ką tik va kegą ištuštinau. Ryt - poryt nauja partija eis į jį :)

Vartotojo avataras
sarunas.sarunas

Standartinė sarunas.sarunas »

softee> o tas iš zoocentro pildomas ar vienkartinis?

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Softee> tai video jie kiek kitaip sulygina slėgius. Pradžioje sumažina slėgį kege iki 0,4-0,5 psi (nes didesnio slėgio tiesiog nelaikys jų naudojamas kamštelis), o po to pradeda pilt alų. Butelis hermetiškas, tai butelyje labai greitai susidaro slėgis toks pats kaip kege ir alus nustoja bėgt. Tam, kad alus vėl bėgtų nuleidžia spaudimą palengva...

sarunas> pildomas (daugkartinis)

Vartotojo avataras
sarunas.sarunas

Burbulas> ačiū.

O kiek daugmaž tokio pakartotinas užpildymas kainuotų? Galvoju palengva prie "kegavimo" prieit.

Vartotojo avataras
sarunas.sarunas

Beje, gal žinot ar reduktorius iš Alutekso jam tiks?

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Tiks, juk softee būtent taip ir naudoja :) o kiek kainuos pildymas reikia klaust. Kur pildo Kaune gali rasti čia http://forum.aquarium.lt/topic/336840-c ... mas-kaune/

Vartotojo avataras
sarunas.sarunas

Burbulas> dėkui dar kart, tikrai pražioplinau ką softee rašė :)

Vartotojo avataras
softee

Standartinė softee »

Alutekso reduktorius puikiai tinka, tik jie turi dviejų rūšių reduktorius (su didesniu sriegiu ir su mažesniu sriegiu). Nepamenu kuris ten skaitosi pas mane didesnis ar mažesnis to baliono. Aš su balionu nuėjau ir primatavau, tai dabar jau nepamenu kuris ten buvo.

Vartotojo avataras
softee

Standartinė softee »

Beje vieną reikėtų turėt omeny: tas balionas iš zoocentro yra su apvaliu dugnu, nepastatysi paprastai. Ir kadangi jis mažiukas, tai reduktorius gaunasi sunkokas tam balioniukui.. (Čia žinoma su bet kokiu reduktorium tas pats galios) Bet sugalvojus kaip įsistrojint tą balioną kažkur stabiliai - problemų nėra. Aš patenkintas. (Beje Burbulas čia ir užrodė tą balioną - ačiū). Tokiem kaip aš mažai verdantiem manau visai geras ekonomiškas variantas. Pristatė man sekančią dieną.

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Dėl sriegio galėsiu rytoj patikslinti - kaip tik ryt turi pristatyt :)

Vartotojo avataras
softee

Standartinė softee »

Burbulas, o jei aš balioną visada prisijungiu tik norint dapūst slėgio, (šiaip atjungiu pastatau šalin, ir vėl prijungiu tik dasipūtimui kad išleist alų), tai tokiu būdu neprileidžiu nereikalingo deguonies į kegą ir negadinu alaus? Visgi šlangutėse yra oro, kurį realiai sustumiu kartu su co2 į bačką? Ar čia tokie kiekiai įtakos nedaro susimaišę su co2?

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Jei naudosit su Cornelius tipo jungtimis pvz. http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 78999.html tai dujos iš žarnelės neišeina - jungtyse (ir dujų ir alaus) yra atbulinis vožtuvas. Tik prieš jungiant aš purkšteliu ant jungčių paviršiaus Bacilol'io (faktiškai spiritas), kad nepakliūtų kokios žarazos į kegą.

Dar dėl balionų. Kol jis naujas, užpildytas gamykliškai, pasisverkit ir užrašykit tą svorį ant baliono. Po to kai reiks pildyt galėsite pasitikrinti ar neprivarė per daug.

Savas alus parduodamo 2kg CO2 pilno baliono svoris 6,6kg

Vartotojo avataras
softee

Standartinė softee »

Mano kegas ne Cornalius tipo o toks kur kapleris dedasi.

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Nežinau kas yra tas "kapleris", bet gal jis irgi turi atbulinį vožtuvą :)

Vartotojo avataras
softee

Standartinė softee »

Ne burbulas - na standartinis kegas ant kurio dedasi mikromatikas ir jungiasi viskas kaip baruose tas pats.

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Tiesa sakant aš nežinau ar tas "gurkšnis" oro gali pakenkt. Tam, kad sumažinti tą galimą žalą aš daryčiau kuo trumpesnę CO2 žarnelę arba dar galima prieš jungiant kažkiek prapūst dujų, kad išstumtų ten likusį orą.

Vartotojo avataras
vikingas

Standartinė vikingas »

škaplierius toks religinis pakabukas :D

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Atkeliavo mažasis balionėlis (500g CO2). Kaip žadėjau - sriegis standartinis W21,8. Svoris užpildyto 2,220kg. Tik aš jį kažkaip mažesni įsivaizdavau :)
[attachment=15313,847]
Palyginimui 2kg, 0,5kg ir 1L butelys

[attachment=15313,848]

Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vartotojo avataras
Modeslovas

Standartinė Modeslovas »

Tarybinį nuo deguonies už 30lt pirkau. Dydis panašiai kaip litriniės bonkos.

Pildžiau iš didelio CO2 baliono suėjo kokie 800g CO2. Yra internete panašių balionų po 30-50lt.

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Modeslovai, jei nežinote tikslaus tūrio ir pildote "kiek telpa" tai tikėtina, kad turite namuose BOMBA tiesiogine šio žodžio prasme... nebent yra pakeistas ventilis į specialų CO2 su apsauginiu vožtuvu. CO2 suskystintos dujos nuo kitų skiriasi būtent tuo, kad priklausomai nuo inde užimamo tūrio ir aplinkos temperatūros gali susidaryti milžiniški spaudimai :(
[attachment=15315,849]
Aš jau nekalbu apie būtina balionų patikrą

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Pamiršau paminėti, kad aukščiau nurodytame grafike 100% yra kai į 1 litro tūrį pripilta 0,67kg CO2. Tai ir yra didžiausias galimas pildyti kiekis. Aš rekomenduočiau pilti ne daugiau kaip 0,6 vienam litrui.

Irgi deguonies balionas buvo http://www.aqa.ru/forum/vzryiv-balona--34942-page1

Vartotojo avataras
Modeslovas

Standartinė Modeslovas »

Ką galiu pasakyt daug galvos nesukau ). Balionas laiko ar 300 atmosferų o didžiajam balione reduktorius rodo 50atm. Tai iš kur pildant maža baloinuką man gaut daugiau? Nebent stipriai keičiant aplinkos sąlygas. Ir telpa į ji berods 1,2kg. Leidau kol leidosi tai 800g suėjo. Dar du pildžiau didesnius 6,5kg kur telpa , tai suejo apie 5,5 kg tik . Tai problemos manau nėra )

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

"didžiajam balione reduktorius rodo 50atm. Tai iš kur pildant maža baloinuką man gaut daugiau?"

Jūs vis tik nesupratote pagrindinio CO2 "šposo" - nesvarbu kiek Jūsų didžiajame balione slėgio. Tiksliau, jei jis užpildytas teisingai (t.y. ne daugiau nei 0,67/1litrui), tai jame bus spaudimas priklausomai nuo temperatūros ir neviršys saugių reikšmių.

PVZ teisingai užpildyto baliono CO2 slėgis
O štai jei jūs (pvz) pripildėte į 1 litro balioną 0,8kg CO2 (kitaip tariant 120% nuo saugaus kiekio), tai esant jau 30*C jūsų balionėlyje bus apie 2000psi arba 140bar. Užteks pakilt temperatūrai iki 40 (automobilyje vasara ar netyčia priglaudus prie radiatoriaus žiema) ir slėgis jau šoka aukštyn nebeprognozuojamai.

Nenoriu Jūsų išgąsdinti, bet prašau labai rimtai pasiskaičiuoti prieš pildant... o dar geriau pakeisti ventilį į skirtą CO2 sistemoms - su apsauga.
[attachment=15319,850]

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Kažkas forumui yra kai pereina į kitą puslapį nerodo pirmosios žinutės

Vartotojo avataras
Burbulas

Standartinė Burbulas »

Štai tokia sklendė apsaugos nuo nemalonumų. Joje įmontuotas apsauginis vožtuvas.
[attachment=15321,851]

Vartotojo avataras
Lrytas1

Standartinė Lrytas1 »

O, kad alus su Simcoe apyniais braškėmis kvepia čia normalu ?

Vartotojo avataras
puaka

Standartinė puaka »

Nezinau kaip kiti, bet as i 1 Ltr baliono turio pilu 470 g CO2.

800 g i litrini tai nerizikuociau, nes nematau prasmes, bet kada gali dasipilt. Del balionu patikros, tai gal ir reikia, jei nardai ir pas tave slegiai darbiniai 200-300 Bar.

Burbule>> Apsauginiai voztuvai suveikia 190-210 Bar,

Paziurekit, kaip rusai pildosi:))

https://www.youtube.com/watch?v=cLK0PDS0jt8

Tik nekartokit

BUTTON_TOPIC_LOCKED