Temų grąžinimas

Temos, susijusios su VAK'o veikla
ATSAKYTI
Vartotojo avataras
Zalvarinis

Temų grąžinimas

Standartinė Zalvarinis »

Vakar per VAK'ą buvo prieita nuomonė, kad reikia diskusijos dėl temų atgaivinimo.

1. Siūlymas arba daryt, kas mėnesį temas arba į metus kokias 4-5.
2. Apsiriboti dabartiniu Vak'o vertinimu arba daryti mišinį "Parodyk ką gali" ir VAK'o ir "Maišo salyklo". Pvz. pasidalina į dvi grupes ar tiesiog savo alaus nevertinti. Pildyti lapus ar ne. Gal netgi atsirastų prizas - Maišas salyklo ar pan.
3. Stiliai turėtų būti platūs ar ne ( gaminam Mild ale ar Didžiosios Britanijos eliai).

Tai prašom reikšti savo nuomonę, pasiūlymus šia tema.

P.S. Matai, kiek Dainiau įvyksta, kai vėluoji atvaryt į VAK'ą.
P.P.S. Atvaryt į VAK'ą paspirtuku iš Kauno ar Jonavos, tai stirpu :)
Vartotojo avataras
Gytis

Re: Temų grąžinimas

Standartinė Gytis »

Jeigu darytume kažką a la "Maišas salyklo", reiketų alų surinkti iš anksto ir laikyti konkursoje vietoje bent 1 parą. Arba daryti šeštadienį, kad alų būtų galima atsivežti tiesiai iš namų.
Vartotojo avataras
Zalvarinis

Standartinė Zalvarinis »

Tai ir variantas arba tiesiog ir buvo surašyta, kad konkursų sintezę :) Tai galima tiesiog ir atsinešti (kaip į Vak'ą ar Parodyk ką gali). Čia reikia žiūrėt ir kiek iškils organizacinių rūpesčių ir apsispręst kokio lygio ir kaip darom.
Vartotojo avataras
Gytis

Standartinė Gytis »

VAk'as viduy savaitės, PKG - šeštadienį. Mano alus vakar nuo 8:30 iki 17:30 stovėjo kambario temperatūroje, pskui kuprinėje nešiausi nuo Konstitucijos pr. iki Senamiesčio. Kondicija patys suprantate kokia.

Bet aš VAK'uose aktyviai nebedalyvauju, todėl mano nuomonė nėra svarbi.
Vartotojo avataras
Lrytas1

Standartinė Lrytas1 »

Siūlau pirmą temą
Vasaros/žoliapjovės stumdimo alus
Reikalavimai ABV <= 4.5, EBC <= 40, IBU <= 50
Greitas "time to market", nuo virimo iki gėrimo <= 3 sav
Galimi stilių pavyzdžiai, Kvietiniai visokie, Biteriai, Sesijinės APA ir kitų elių versijos ir t.t.
Kas prisidės prie iniciatyvos ?
Mano numatoma versija
http://www.aludariuklubas.lt/receptas/1 ... ary-bitter
Vartotojo avataras
Gytis

Standartinė Gytis »

Lrytas1 rašė:Siūlau pirmą temą
Vasaros/žoliapjovės stumdimo alus
Reikalavimai ABV <= 4.5, EBC <= 40, IBU <= 50
Greitas "time to market", nuo virimo iki gėrimo <= 3 sav
Galimi stilių pavyzdžiai, Kvietiniai visokie, Biteriai, Sesijinės APA ir kitų elių versijos ir t.t.
Čia birželiui ar liepai?
Vartotojo avataras
Lrytas1

Standartinė Lrytas1 »

Visai vasarai :)
Vartotojo avataras
Gytis

Standartinė Gytis »

Visai vasarai aš pasirašau.
Vartotojo avataras
Mikas

Standartinė Mikas »

Labai šauni tema, jei galimybės leis bandysiu sudalyvaut.
Vartotojo avataras
Mikas

Standartinė Mikas »

O jūs ta tema alų nešitės į visus vasaros VAK ar tik vasaros pabaigoje?
Vartotojo avataras
Lrytas1

Standartinė Lrytas1 »

Vasara sunkus metas, tai gal paliekam temai visus tris mėnesius, kada kas galės/išvirs tada ir atsineš. Nes seijiniai alūs labai įdomi diskusija, nėra taip jau lengva padaryti silpną alų.
Vartotojo avataras
Mikas

Standartinė Mikas »

Tai kaip suprantu, kad bet kurį mėnesį galima atsinšti. Tikrai labai įdomi tema, man pačiam tokie alūs labai prie dušios.
Vartotojo avataras
gi-bi

Standartinė gi-bi »

O aš siūlyčiau daryti per metus kokius 3 teminius ir palikti PKG.
Stilius parenkam tokius, kad jie būtų geriami(drinkable).Kokių nors ekskliuzyvinių nesinorės virti pagal visą bravorėlio galingumą, nes yra verdančių ir po 10 ir po 100 litrų.
Metam ar dviem į priekį pasitvirtinam grafiką ir visi bendrom jėgom sukuriam tiem stiliam receptus, pagl kuriuos visi ir verdam.T. y. visi verdam pagal tą patį receptą.
Automobilių sporto terminais PKG būtų formulė - F1, o teminiai pvz formulė - Porsche arba Renault!
Vartotojo avataras
Zalvarinis

Standartinė Zalvarinis »

Šiaip nemažai, nes VAK;ą dabar lanko daug žmonių, kurie dar nebuvo, kai buvo temos. Manau jas vėl atgaivinus kelis metus jos gyvuos, kol vėl pabos. Čia tokiais ciklais eina.
Vartotojo avataras
Lrytas1

Standartinė Lrytas1 »

Tai tegul visi pasisako šitoje temoje kam įdomu sudalyvauti.
P.S. Aš jau išviriau.
ignasv81

Standartinė ignasv81 »

Aš už. Į šio mėnesio traukinį nespėsiu, bet į kitus, su mielu noru.
Zhiniukas

Standartinė Zhiniukas »

Aš sudalyvausiu teminiuose vak'uose.
elis

Standartinė elis »

Bandysiu irgi sudalyvauti, juolab , kad vasarinė tema man atgaiva sielai, nes dar nepripratinau liežuvio prie " dinamitinių-dervinių"kur visi rodikliai užribiniai. :D :lol:
Šeip jau reiktų pamastyt ir apie rudens-Kalėdų temas.
Vartotojo avataras
Lrytas1

Standartinė Lrytas1 »

O ką ten matyti
1. Rudens gėrybės (šviežių apynių, moliūgų, morkų ir t.t)
2. Kalėdinis.
Vartotojo avataras
Peckelis

Standartinė Peckelis »

Viskas gerai, su jomis, su temomis. Bet tokiu variantu, kokios buvo dar ne taip seniai, jos tikriausiai nebus ilgaamžės laiko perspektyvoje.
Mano siūlymas buvo paprastas - sumąstom kolektyviniu protu tris arba keturis gerus, galbūt ne visai paprastus alus, jiems skelbiam teminius VAK`us kažkurioms rudens-žiemos datoms, padarom normalų teisėjavimą-vertinimą (būtų proga pasitobulinti prieš Taurę), išrenkam geriausią, apdovanojam aplodismentais ir žaliaviniu materialiu turtu. Su privaloma salyga - šitas arba kartotinio virimo alus turi sudalyvauti 2017 Taurės viešojoje degustacijoje. Šalia kitų, kitu būdu ten atsiradusių.
O kitiems ketvirtadieniams galima visaip, tik buvo noras, kad vertinimas ant popieros atsitiktų, kad ir supaprastinta forma. Gal tada gautųsi labiau VAK`as, nei pasisėdėjimas gerų draugų rate. Nors ir tai nėra blogai. Tikrai ne.
Vartotojo avataras
Dainius

Standartinė Dainius »

Aš žinoma už temas, tik turi būt daroma kitokia forma nei buvo, kas ir vyksta natūraliai.
Ir nesistenkim iš kiekvieno susitikimo daryti konkursėlį - kas per daug, tas nesveika.
Sočiai vieno ar kelių renginių su vertinimais.

Gyti, nesvarbu kiek dalyvauji, nuomonė vis tiek svarbi.
Bet tavo siūlomam a la maišui salyklo nelinkęs pritart :)
Puiki lrytas įdėja - alus visai vasarai, ne mėnesio tema - taip ir darom.
gi-bi, metam ir darydavom, bet iš pradžių pabandom su trumpesniais terminais.

Iš esmės geriau mažiau reikalavimų, temų, bet kad kažkas vyktų, paskui vėl pakeisim pagal poreikį.
Vartotojo avataras
Peckelis

Standartinė Peckelis »

Pritardamas Dainiui, sakau - svarbu, kad kažkas vyktų. Bet, jei vyksta, tai pageidautina, kad:
1. turėtų pridėtinę vertę - būtų kažkas daugiau, nei tik pasisėdėjimas su alučiu draugelių būryje, suskilusiame į keliolika grupelių.
2. būtų labiau draugiškas naujiems aludariams, dar išdrįsusiems ir į VAK`ą ateiti - jiems labiau nei patarimų reikia geranoriško palaikymo ir jų alų, pabrėžiu, dalykinio išnarstymo be epitetų "visišks pravals".
3. vyktų jei ir ne vertinimai oficialūs, tai bent jau alaus pristatymas - kas toks, iš ko padarytas, kas buvo siekiama, kas, po velnių, gavosi - idant nereikėtų iš kitos stalo pusės netyliai klausinėti, kokios mielės ar apyniai.
Čia taip trumpai. Jei vyks birželinis VAK`as, bus galima šitą, o ir kitus Klubo reikalus aptarti 10-15 min. prieš atkemšant pirmą alaus pavyzdį.
Vartotojo avataras
Dainius

Standartinė Dainius »

Birželinis VAK'as vyks, ko gi ne.
Šiaip pritariu Peckelio pastarosioms išdėstytoms pastaboms.

Anksčiau, kai dar VAK'as vykdavo palėpėj prie apvalaus stalo, ir būdavo pristatymai, pokalbiai bendri ir t.t.
Vartotojo avataras
Gytis

Standartinė Gytis »

Palėpėje būdavo susėdama kompaktiškiau, kartais net ne visiems vietos prie tų dviejų stalų užtekdavo. Plius mes ten vieni būdavome, tai galėdavome ir garsiau kalbėtis niekam netrukdydami.

Šnekutyje susėdame laisviau, todėl tvarkos laikytis sudėtingiau. Todėl reikėtų daugiau sąmoningumo. Čia žinoma su ta sąlyga, kad tos tvarkos norima.

Dar buvo gera tradicija užsiregistruoti bei nurodyti alų, kurį atsineši. Visada būdavo tokių, kurie ateidavo nesiregistravę, bet čia jau nieko nepadarysi. Nors būtų mano valia, aš tokių neįleisčiau :)
ATSAKYTI